Lista orașelor din România în care te conectezi la roaming chiar dacă nu vrei

Telefoanele care au serviciul de roaming activat și se afă în apropiere de graniță se pot conecta automat la rețelele din țările vecine. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a monitorizat zonele de frontieră și a făcut publică o listă cu localitățile în care te poți conecta la roaming involuntar, potrivit avocatnet.ro.

„ANCOM atrage atenţia utilizatorilor care au serviciul de roaming activat şi se află în ţară, dar în apropiere de graniţa, că este posibil că telefonul să se conecteze automat la o reţea din ţară vecină şi să folosească serviciile de comunicaţii la tarife de roaming, plătind şi pentru apelurile pe care le primesc (roaming involuntar)”, spun reprezentanții ANCOM pe baza unei monitorizări care a fost făcută în aprilie 2015.

Sepcialiștii au făcut o listă de 512 de localități cu risc de conectare la roaming involuntar.

„Conform măsurătorilor efectuate de ANCOM, în majoritatea judeţelor aflate la graniţa există localităţi în care telefoanele pot intră în roaming involuntar, cele mai multe localităţi în care apare acest fenomen fiind situate în judeţele Satu Mare (63 de localităţi, pe graniţa cu Ucraina şi Ungaria), Botoşani (44 de localităţi, pe graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova), Iaşi (42 de localităţi, pe graniţa cu Republica Moldova), Timiş (39 de localităţi, pe graniţa cu Serbia şi Ungaria) şi Bihor (33 de localităţi, pe graniţa cu Ungaria). (…)

Pe baza măsurătorilor efectuate, Autoritatea a identificat localităţi cu risc de roaming involuntar, în care echipamentul mobil se poate conecta temporar la reţeaua unui operator străin în funcţie de deplasarea utilizatorului, dar şi localităţi cu risc crescut de roaming involuntar, unde echipamentul mobil se poate conecta permanent la reţeaua unui operatorstrăin pe toată suprafaţă localităţii respective”, se mai arată în comunicatul ANCOM.

Întreaga listă de localități o găsiți AICI

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.