Lista completă a companiilor aeriene interzise în Uniunea Europeană

Sriwijaya Air
Aeronavă a Sriwijaya Air. Foto: Everyone Sinks Starco (using album) / Flickr

Uniunea Europeană are unele dintre cele mai stricte standarde când vine vorba de siguranța zborurilor de pasageri în spațiul său aerian.

Din acest motiv, încă din anul 2005 Parlamentul European a alcătuit o listă cu o serie de companii aeriene care nu au voie să zboare în spațiul Uniunii deoarece “nu respectă standardele internaționale de siguranță din domeniu”.

Această listă este permanent actualizată și verificată. De exemplu, Garuda Indonesia, compania aeriană națională a Indoneziei, a fost interzisă în spațiul european în iunie 2007, după prăbușirea unui Boeing 737-400. Interdicția a fost ridicată după 2 ani, în iulie 2009.

În acest moment, lista este compusă din două anexe. Anexa A include toate liniile aeriene cărora le este interzis să zboare în Europa, iar Anexa B include companiile care nu au voie să opereze în anumite condiții (au anumite restricții).

Iată care sunt companiile aeriene care nu au voie să zboare în spațiul european sau care sunt restricționate (prima coloană conține numele companiilor aeriene, iar ultima țara de proveniență):

Anexa A


În cazul liniilor aeriene din Anexa B sunt interzise doar anumite aeronave ale companiilor respective.

Anexa B


Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.