Lista completă a bugetarilor care vor primi salariul înaintea sărbătorilor

FOTO: yannickmcosta/Pixabay.com
FOTO: yannickmcosta/Pixabay.com

Actualizare: Toți angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor primi pe 5 aprilie norma de hrană pe luna aprilie și norma de echipament. În schimb, salariile tuturor angajaților MAI vor fi plătite în data de 14 aprilie.

Angajații din 38 de instituții ale statului vor primi salariile mâine, în avans. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a precizat, însă, că bugetarii din mai multe domenii nu vor primi salariile înainte de Paște, pentru că ministerele de care ei aparțin nu au decis să solicite acest acest lucru.

Precizările ministrului Teodorovici vin după ce Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a solicitat Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi banii în avans, întrucât profesorii nu vor beneficia de această facilitate.

„Nu pot să vă spun eu de excepții. Eu v-am spus că am creat acest cadru, e această listă în Monitorul Oficial, iar ministerele cu care s-a discutat au decis să nu dea în data de 5 salariile. Pe motive diverse, motivele de la minister la minister diferă”, a declarat Teodorovici, la Parlament.

Potrivit Ordinului ministrului Finanțelor nr. 1.731, publicat pe 2 aprilie în Monitorul Oficial, vor primi salariile pe 5 aprilie angajații următoarelor instituții: Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Public, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Agenția Națională de Presă Agerpres, Institutul Cultural Român, Consiliul Superior al Magistraturii, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Consultării Publice, Autoritatea Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, Autoritatea pentru Administrararea Activelor Statului, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, Academia Oamenilor de Știință din România, Ministerul Turismului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Casa Națională de Asigurări Sociale de Sănătate și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Teodorovici a a mai precizat că nu Ministerul Finanțelor decide în privința acestui subiect: „Legea spune că, în baza unui ordin al ministrului de Finanțe, între 5 și 15 se pot da salariile și asta s-a făcut, s-a discutat, s-a comunicat, cine și-a manifestat interesul e trecut în ordinul de ministru și publicat în Monitorul Oficial”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că salariilor vor intra în conturi mai devreme pentru unii bugetari, însă nu și pentru pensionari.

„Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

FOTO: yannickmcosta/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.