Lionel Messi s-a retras de la națională la 29 de ani

Lionel Messi a adus Copa America în Argentina (Wikimedia Commons)
Lionel Messi a adus Copa America în Argentina (Wikimedia Commons)

Lionel Messi, considerat de mulți drept cel mai valoros fotbalist în activitate, s-a retras de la echipa națională, după eșecul suferit azi-noapte de Argentina în finala Copei America.

”Pentru mine, echipa națională e un capitol încheiat. Am făcut tot ce am putut, mă doare că nu sunt campion”, a spus Lionel Messi, care are doar 29 de ani.

Argentina a pierdut aseară, la loviturile de departajare (0-0, după 120 de minute și 2-4 la penalty-uri), titlul american în fața naționalei din Chile. Messi a ratat și el de la punctul cu var, la fel cum au făcut-o chilianul Arturo Vidal și compatriotul său Lucas Biglia.

Cu echipa de club, FC Barcelona, Lionel Messi a câștigat opt titluri în Spania și a ieșit campion de patru ori în Liga Campionilor.

De cealaltă parte, singurul titlu important pe care l-a câștigat pentru țara sa a fost titlul olimpic, în 2008. Argentina a pierdut finala Cupei Mondiale din 2014, 0-1 cu Germania, în timp ce în Copa America a cedat de trei ori în finală cu Messi pe teren.

”Au fost patru finale. Am încercat. A fost lucrul pe care mi l-am dorit cel mai mult. Nu am reușit să îl obțin. Cred că s-a terminat”, a adăugat multiplul câștigător al Balonului de Aur.

”Cred că e mai bine pentru toată lumea. E mai bine pentru mine. Știu că sunt mulți oameni care își doresc asta, care nu sunt mulțumiți, cum nici noi nu suntem mulțumiți că nu am câștigat finala. Este foarte greu, dar decizia a fost luată. Nu mă voi întoarce”, a precizat Messi, care tocmai a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Argentinei, pentru care a înscris 55 de goluri.

Messi a jucat 113 meciuri pentru țara sa.

Recomandările editorilor GreatNews: