Liceanul care și-a lansat o afacere la 18 ani. A făcut profit în doar 3 luni și are sute de clienți pe zi

alex echert mojito
Alex Echert. Foto: Bianca Sara / adevarul.ro

Alex Echert, un licean în vârstă de 18 ani din Bistriţa, a reușit să pună pe picioare o afacere care, în doar trei luni, i-a adus profit şi foarte mulţi clienţi, relatează adevarul.ro.

Cu ajutorul unei investiții inițiale de 2.000 de euro pe care a primit-o de la părinții săi, Alex, care trece în acest an în clasa a XII-a la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din oraș, a început să producă și să vândă mojito, o băutură răcoritoare făcută de obicei din zahăr, suc de lămâie, sifon și mentă.

Alex a descoperit băutura în urmă cu câțiva ani, într-o excursie pe care a făcut-o cu părinții săi în Ungaria. Primul mojito pe care l-a băut, la un stand din Ungaria, i-a plăcut atât de mult, încât a mai comandat 4-5 pahare.

În luna martie a acestui an Alex a decis să își facă și el un astfel de stand în orașul natal și i-a contactat pe cei care dețin franciza. Din cei 2.000 de euro au fost achiziţionate trei standuri dotate cu tancuri pentru apă, scurgere proprie, un loc special pentru gheaţă şi un spaţiu de depozitare.

În cele trei luni de funcţionare, din iunie până la început de septembrie, Alex a reuşit să amortizeze investiţia și să facă profit.

alex echert mojito
Alex Echert. Foto: Bianca Sara / adevarul.ro

Cele trei standuri au fost amplasate unul în centrul oraşului, altul lângă parcul municipal, iar al treilea în partea de jos a Bistriţei, într-o zonă foarte aglomerată. Standurile sunt complet autonome, neavând nevoie de curent, apă sau scurgere. Acest lucru permite mutarea acestor standuri oriunde în oraş sau judeţ.

La aceste standuri se găsesc 7 tipuri diferite de cocktail-uri non-alcoolice, care sunt pregătite pe loc. Printre siropurile folosite pentru aceste băuturi răcoritoare se numără cele de rodie, cocos, lime, căpşuni, fructul pasiunii. Ele se combină cu diverse sucuri, cu apă minerală sau cu energizat, la care se adaugă lămâie, mentă şi gheaţă.

Băuturile sunt preparate de către colegii lui Alex, pe care acesta i-a angajat. La cele trei standuri lucrează 6 tineri, câte 5 ore pe zi, în două schimburi. Afacerea tânărului are mare succes: angajaţii săi au să preparat chiar și 300-400 de pahare de mojito într-o singură zi.

„La vârsta la care toţi se angajează, eu am reuşit să devin cel care angajează, iar chestia asta mă face să fiu mândru de mine şi de reuşita mea”, a declarat Alex pentru adevarul.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei

Idei de afaceri mici. Felicitările personalizate aduc venituri de zeci de mii de euro pe an

Idei de afaceri în agricultură. Câți bani poți face cu o plantație de zmeură

 

 

2 COMENTARII

  1. Așa cum spune Alin, în primul comentariu la acest articol, mojito este un cocktail pe bază de alcool. Văd, doamna Dogar, că ați câștigat un premiu la un concurs organizat de SAR (de la care am niște pretenții). Deci ar fi legitim să aștept de la Dvs. să vă documentați. Dacă nu ați băut niciodată un mojito, puteți să întrebați un barman. Sunt cvasi convinsă că orice barman din România demn de acest nume cunoaște îngredientele unui mojito. Iar dacă nu vă este la îndemână un barman, există Google: durează câteva secunde o căutare.

    Vă spun asta pentru că, dacă la ceva atât de lesne de verificat, ați transmis o informație atât de eronată, atunci la o știre cu o miză mai mare (temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală, de care spuneți că vă interesează și care mă interesează și pe mine), o să-mi vină greu să vă dau crezare.

    Să vă mai spun că un mojito conține 40 ml de rom alb, că un adolescent care ar fi băut 5-6, cum scrieți Dvs., ar fi ingurgitat aproape un sfert de litru de alcool și ar fi fost mangă iar părinții tânărului ar fi putut fi calificați drept destul de inconștienți că-l lasă să facă asta de față cu ei?

    Alex Echert pare un băiat drăguț. Dar dacă vinde drept mojito ce face el acolo…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here