Olguța Vasilescu distribuie imagini violente cu protestatari spulberați de tunurile cu apă

lia olguța vasilescu tunuri cu apă pe protestatari
Foto: Pagina personală de Facebook Olguța Vasilescu / Facebook

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a distribuit pe Facebook un filmuleț în care un protest este reprimat cu violență, mai mulți oameni fiind spulberați cu tunurile cu apă.

Imaginile au fost filmate în Africa de Sud.

„Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, promovează violența pe Facebook și dă share la postările unui cetățean din Africa de Sud, simpatizant al regimului Apartheid și care promovează știri cu execuții în masă în China! Doamna ministru, sunteți un înalt oficial al Guvernului României! Din funcția pe care o aveți trebuie să coordonați și să manageriați Ministerul Muncii, nu să promovați ura și violența! Să vă fie rușine!”, a scris pe Facebook jurnalistul de investigație Andrei Ciurcanu.

Se pare că postarea Olguței Vasilescu a avut efect, iar mulți dintre cei care au văzut postarea distribuită de ministrul Muncii au fost de acord cu această abordare și i-au cerut să folosească aceeași metodă împotriva protestatarilor din Piața Victoriei.

– „Asa sa faceti si voi cu jegosii sa-i spalati”

– “Așa să procedeze și MAI de la noi să nu mai vedem leprele lui soroș în Parlament.Victoriei”.

– “Așa de face dacă nu ai autorizație!”

Alții, în schimb, i-au atras atenția că protestarii din Piața Victoriei au fost pașnici și nu au aruncat cu pietre precum cei din filmul distribuit.

„Care este diferenta intre protestul din Bucuresti si imaginile astea? Cati dintre cei care protesteaza in Bucuresti au aruncat cu pietre? Nu va mai ambalati degeaba…”

lia olguța vasilescu tunuri cu apă pe protestatari
Foto: Captură Facebook
lia olguța vasilescu tunuri cu apă pe protestatari
Foto: Captură Facebook

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în toată țara duminică, 24 iunie, pentru a protesta împotriva Guvernului Dăncilă și a lui Liviu Dragnea.

După ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu, liderii PSD au făcut scut în jurul său și au decis ca acesta să își păstreze toate funcțiile, atât în partid, cât și în Camera Deputaților.

În discursul său de după Comitetul Executiv, Liviu Dragnea a afirmat că de acum încolo social-democrații vor fi și mai „fermi”, și mai „radicali”, ceea ce a dat naștere la temeri legate de o posibilă nouă Ordonanță 13 menită să dezincrimineze abuzul în serviciu sau să stabilească un prag ce l-ar salva de Liviu Dragnea de închisoare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.