Document plin de greșeli publicat de ministerul lui Petre Daea. Erori grave de punctuație

Petre Daea
Petre Daea, ministrul Agriculturii. Foto: digi24.ro / madr.ro

Un document publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, în care reprezentanții Guvernului explică de ce au decis să amâne normele de aplicare ale Legii risipei alimentare, este plin de greșeli.

Angajații ministerului care au redactat punctul de vedere au folosit virgula între subiect și predicat de două ori:

„Prin urmare concluzia a fost că legea, nu este clară (…)”

“Reluarea în mass media a subiectului legii privind diminuarea risipei alimentare şi obligația de a asigura corecta informare a opiniei publice, impun Ministerului Agriculturii (…)”

O altă greșeală de scriere în documentul redactat neglijent apare aici:

“În consecinţă singura decizie normală şi rezonabilă, asumată fără rezerve de Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prorogarea normelor de aplicarea până la sfârşitul anului (…)”

De asemenea, este folosit de mai multe ori semnul exclamării, fapt destul de ciudat pentru un punct de vedere oficial al unui minister:

„Legea în actuala formă este inaplicabilă! Face mai mult rău decât bine!

greșeli document ministerul agriculturii
Foto: madr.ro
greșeli document ministerul agriculturii
Foto: madr.ro

În România, 2,2 milioane de tone de alimente ajung la gunoi în fiecare an. Risipa alimentară este o problemă în multe țări dezvoltate, iar unele dintre ele au început să ia măsuri împotriva fenomenului.

Franța are deja o lege împotriva risipei alimentare. În România există o lege (Legea nr. 217 din 17 noiembrie 2016 privind diminuarea risipei alimentare), însă fără norme de aplicare ea este inutilă. Ministerul Agriculturii a decis să amâne redactarea normelor de aplicare până la sfârșitul anului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.