Lecție de generozitate. Ce a făcut un om al străzii cu cei 100 de dolari primiți

om al strazii
Foto: Franco Folini via Wikimedia Commons

Un om al străzii din Statele Unite, care a primit 100 de dolari de la un trecător, a dat o adevărată lecție de generozitate: el a cheltuit toți banii pe mâncare, iar apoi a împărțit alimentele cu alți cerșetori, relatează digi24.ro.

Pe străzile din Florida sunt instalate panouri care avertizează oamenii să nu le dea bani cerşetorilor pentru că aceștia îi cheltuiesc pe alcool şi pe droguri.

Un blogger a vrut să vadă cu ochii lui ce se întâmplă dacă este generos cu om fără adăpost. L-a ales la întâmplare şi i-a dat o sumă mare de bani. Fără ca cerşetorul să ştie, scena a fost filmată de un prieten al tânărului.

Cei doi s-au despărţit, iar bloggerul a continuat să îl urmărească pe cerşetor. Contrar avertismentelor autorităţilor, bărbatul a intrat într-un magazin și a cumpărat mâncare, ieșind cu sacoșa plină.

Apoi s-a îndreptat spre un parc, unde a împărţit toate alimentele cumpărate cu alți oameni sărmani. Bloggerul i-a spus cerșetorului că întreaga scenă a fost filmată și i-a cerut iertare deoarece îl bănuise că intrase în magazin pentru a cumpăra băuturi alcoolice.

Cerşetorul i-a povestit bloggerului şi cum a ajuns pe străzi. Omul a renunţat la slujbă pentru a avea grijă de părinţii bolnavi, iar după ce aceştia au murit şi-a pierdut casa.

Bloggerul a făcut publică povestea cerșetorului şi aşa a reuşit să strângă, din donaţii, 85.000 de dolari. Banii sunt suficienţi pentru a-i cumpăra o locuinţă celui care rămăsese fără un acoperiş deasupra capului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Crăciun ca-n povești: Un pensionar şi-a decorat casa cu 1,5 milioane de luminiţe | VIDEO
Prima vizită externă a președintelui Klaus Iohannis: Va merge în Republica Moldova
O nouă fabrică în România