Lecție de bunătate. Frizerul care îi tunde gratuit pe oamenii străzii

frizerul gratuit oamenii străzii
Frizerul Joshua Coombes îi tunde gratuit pe oamenii străzii. Foto: Instagram (Matt Spracklen)

Joshua Coombes, un frizer din Londra, Marea Britanie, îi tunde gratuit pe oamenii străzii și își dorește să inspire o întreagă mișcare socială menită să îi ajute pe oamenii sărmani de lângă noi, relatează „Huffington Post”.

Joshua a început să îi tundă pe oamenii fără adăpost anul trecut. Ideea i-a venit în momentul în care mergea pe stradă și a trecut pe lângă om amărât.

„Pur și simplu s-a întâmplat într-o zi. Aveam toate ustensilele la mine și am trecut pe lângă un om fără adăpost. Atunci mi s-a aprins un beculeț în cap și m-am gândit că e o modalitate grozavă ca să mă apropii de oameni”, a povestit tânărul frizer.

Joshua este frizer de 5 ani și știe ce schimbare importantă în înfățișarea cuiva poate să aducă o simplă aranjare a părului.

În momentele în care îi tunde, Joshua vorbește cu oamenii străzii și reușește să se apropie de ei. Prietenul său, fotograful Matt Spracklen, face poze și le pune pe Instagram.

„Frizeria este o meserie minunată. Lucrezi cu o altă ființă, iar scopul este de a o face să se simtă mai bine și să se privească pe sine cu o sclipire în ochi”, crede Joshua.

Iată câteva dintre tunsorile realizate de Joshua pentru oamenii străzii (fotografiile sunt realizate înainte și după):

„Tunsoarea este un lucru prin care intri în intimitatea cuiva și chiar vezi cum persoana iese din cochilie și începe să vorbească despre viața și despre situația sa. Într-un fel, le ești cel mai bun prieten”, a mai explicat el. Tânărul speră că acțiunile sale îi vor inspira și pe alții să îi ajute pe oamenii sărmani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecție de generozitate pe stradă. Frigiderul din care oamenii sărmani pot lua mâncare gratis
Locuințe pentru oamenii străzii, din panouri publicitare
Copacii îmbrăcați în haine de iarnă apar și în România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.