”Last Christmas” pentru George Michael. Starul britanic a murit la vârsta de 53 de ani

Foto: insasse / Wikimedia Commons

Cântărețul britanic George Michael a murit sâmbătă, 25 decembrie, a anunțat purtătorul de cuvânt al artistului, citat de BBC.

Georgios Kyriacos Panayiotou, cunoscut tuturor cu pseudonimul de George Michael, a încetat din viață acasă, în prima zi de Crăciun. Potrivit unsitedemuzica.ro, o ambulanță a fost solicitată la domiciliul său, iar decesul ar fi fost constatat sâmbătă în jurul orei 15.40 (ora României).

În cursul nopții, purtătorul de cuvânt al regretatului artist a dat publicității următorul comunicat din partea familiei îndoliate, fără să precizeze motivele decesului: „Cu adâncă tristețe anunțăm că iubitul nostru fiu, frate și prieten George a încetat din viață, acasă, în perioada Crăciunului. Familia solicită să i se respecte durerea. Nu vor fi date alte detalii pentru moment”.

Posibila cauza a decesului: atac de cord

Ulterior, managerul Michael Lippman, apropiat al lui George, a declarat pentru The Hollywood Reporter că George Michael ar fi suferit un atac de cord.

În urmă cu cinci ani, George Michael era să-și piardă viața din cauza unei pneumonii, fiind salvat de medicii vienezi care i-au făcut o trahectomie.

George Michael s-a născut la Londra, pe 25 iunie 1963. Tatăl său, Kyriacos Panayiotou, era un cipriot de origine grecească, sosit în Anglia în anii 50, pentru a scăpa de serviciul militar și care avea să-și schimbe numele în Jack Panos. Tatăl lui George Michael a devenit patronul unui restaurant foarte popular. Mama lui George (1937-1997), Lesley Angold născută Harrison, era dansatoare.

George Michael a devenit faimos în anii 80, când a format trupa Wham! alături de prietenul său din școala primară, Andrew Ridgeley. Michael a lansat hituri precum „Last Christmas”, „Careless Whisper” ori „Wake Me Up Before You Go-Go” și a vândut peste 100 de milioane de exemplare din albumele sale care au încântat o lume întreagă. George Michael era gay și nu și-a ascuns identitatea sexuală.

În vara anului 2007, circa 30.000 de spectatori au asistat, pe fostul stadion „Lia Manoliu” din București, la concertul lui George Michael din cadrul turneului mondial „25 Live Stadium Tour”. În deschiderea concertului din România al lui George Michael a cântat Loredana.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.