Lacul din România cu plajă, palmieri și atmosferă ca în Mamaia

    FOTO: Captură Youtube
    FOTO: Captură Youtube

    Peste 120.000 de turiști sunt așteptați în acestă vară, până la închiderea sezonului estival, pe plaja lacului Ghioroc, supranumit și „Litoralul de acasă”. Potrivit Aradon.ro, lacul are o suprafață de aproximativ 60 de hectare și o plajă cu nisip fin de circa 10.000 de hectare. Localitatea Ghioroc se găsește în Arad, la poalele Munților Zarandului.

    Primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan, spune că turiștii sunt așteptați până pe 15 septembrie. Sunt șapte terase deschise și mai multe zone verzi unde se poate campa. De asemenea, Primăria Ghiroc a ajuns la 60 de palmieri plantați. Iarna, palmierii, care nu rezistă la temperaturi de sub -10 grade Celsius, sunt păstrați în clădiri.

    În viitorul apropiat ar putea apărea lângă plajă și un camping în care să se poată caza până la 52 de persoane.

    În primă fază vor fi șapte căsuțe cu 14 apartamente. Cel mai probabil, o noapte ar costa 100 de lei. Până atunci, turiștii pot sta în cele 49 de locuri dispobibile în pensiunile din zonă, potrivit mediafax.ro.

    Primarul comunei anunța anul trecut că s-a inspirat de la stațiunea Mamaia. „Va exista o zonă specială în care vizitatorii se pot fotografia, cu un panou mare pe care scrie «Plaja Ghioroc» și palmieri în jur, iar în spate se vede lacul. Există la Mamaia așa ceva, de unde ne-am inspirat. De fapt, putem spune că plaja întreagă va fi o mică Mamaia”, spunea primarul, pentru aradon.ro.

    În mijlocul lacului sunt și două insule care au fost puse la vânzare de proprietari, potrivit lacuridepescuit.ro. De lacul Ghioroc aparține și Ghioroc 2, căruia localnicii îi spune „Ocean”, din cauza adâncimilor foarte mari, de până la 25 de metri. Acesta este amplasat pe o fostă balastieră și din această cauză are adâncimi foarte mari.

    În lacul Ghioroc se poate pescui crap și caras, precum și somn, roșioară, babușcă sau plătică. Accesul se face din drumul național Arad-Deva. În dreptul localității Sâmbăteni se face la stânga pe DC 798C, până la lac. De la Arad până în zona lacului sunt în jur de 22 de kilometri.

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.