Lacrimi și aplauze. Emoționanta ieșire la pensie a unui profesor

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Îmbrăcat lejer, cu un rucsac în spate, profesorul Alain Donnat pășește încet spre ieșirea colegiului Paul-Fort, din localitatea franceză Is-sur-Tille. E ultima sa zi din carieră.

La ieșirea din birou, pe holul școlii, pe profesorul de sport Donnat îl așteaptă a mare surpriză. „Cel mai frumos cadou pentru un profesor”, așa cum i-a spus el.

700 de elevi, colegi profesori și angajați ai liceului au venit să-l aplaude. După 38 de profesorat, la 64 de ani, Alain Donnat iese la pensie. E aproape paralizat de emoție.

„Mă întrebam ce fac. Înaintez? Mă întorc? A fost un drum lung, foarte lung. Am văzut copii plângând și am plâns și eu, nu mi-am putut stăpâni emoțiile. Nici nu m-am putut exprima, doar am gesticulat”, a declarat Alain Donnat.

Întreaga scenă, care a avut loc pe 16 decembrie, a fost filmată și postată pe Facebook. În doar câteva zile s-au adunat peste 1 milion de vizualizări și s-au strâns sute de comentarii de apreciere pentru profesorul francez de sport.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.