La un an de la accident, Michael Schumacher încă nu poate să vorbească

Germanul Michael Schumacher, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, își continuă lenta recuperare după accidentul suferit la schi, în urmă cu un an de zile.

Într-un interviu acordat publicației ”Le Parisien”, Philippe Streiff, un fost pilot de Formula 1, a spus că Michael Schumacher ”încă nu și-a redobândit puterea să vorbească”, însă ”a început să își recunoască familia”.

În urmă cu exact un an de zile, Michael Schumacher, care va împlini în curând 46 de ani, a suferit un grav accident la schi, lovindu-se puternic la cap.

Streiff, un prieten vechi al septuplului campion mondial din Formula 1, a spus că a discutat cu soția lui Michael, Corinne, dar și cu neurochirurgul care se ocupă de Schumacher, Gerard Saillant.

Francezul Streiff a petrecut cinci sezoane în Fromula 1, conducând monoposturi Renault, Ligier, Tyrrell și AGS, înainte ca un accident oribil să îi pună capăt carierei și să îl lase paralizat.

El a adăugat că Michael Schumacher își poate mișca foarte puțin corpul, însă face numeroase exerciții, iar ”pe termen lung poate spera că va merge cu ajutorul cârjelor”.

”Avem nevoie de o perioadă lungă de timp pentru recuperare”, a spus și managerul campionului german, Sabine Kehm, adăugând: ”Michael Schumacher face progrese, având în vedere severitatea situației”.