La revedere, boss! A apărut taxiul fără șofer

Aproape toți marii constructorii de mașini din lume au început să testeze mașini autonome, care se conduc singure pe drumurile publice.

Astfel de proiecte s-au extins și la companiile de taxi. Uber, de exemplu, a anunțat că vrea să introducă mai multe mașini autonome în viitor.

Însă compania nuTonomy vrea să fie cu un pas înainte și deja a început să testeze un sistem de taxiuri fără șofer. Primele mașini au apărut deja în Singapore, în fază de teste.

Potrivit reprezentanților nuTonomy, serviciul de taximetrie debutează cu șase mașini, dar va ajunge la douăsprezece până la sfârșitul anului. Compania intenționează ca până în 2018 să aibă o flotă de taxiuri formată în întregime din mașini autonome. Modelul ar putea fi adoptat apoi în mai multe orașe din lume, din Asia, SUA și Europa, potrivit sursei citate.

Pentru început, taxiurile nuTonomy fără șofer vor circula într-o zonă rezidențială și de business, pe o suprafață de aproximativ 6,5 kilometri pătrați.

Pentru că sunt în fază de test, toate mașinile vor avea în timpul circulației doi specialiști care vor analiza cu atenție cum răspunde la comenzi mașina și eficiența în trafic.

Se folosesc mașini electrice Renault Zoe și Mitsubishi i-MiEV. Unul dintre directorii nuTonomy, Doug Parker, crede că prin acest proiect s-ar reduce numărul de mașini de pe străzile din Singapore cu cel puțin 300.000.

Un nou mijloc de transport. Nu trebuie să îl parchezi, încape sub birou

https://greatnews.ro/uber-ajunge-intr-un-nou-oras-din-romania/