Vacanță în Grecia: Corfu sau Thassos? 10 lucruri pe care trebuie să le știi

Corfu este cea mai mare insulă grecească în Marea Ionică, în timp ce în Thassos găsiți unele dintre cele mai frumoase plaje la Marea Egee.

Ambele destinații sunt accesibile pentru turiștii români, indiferent de buget.

Există hoteluri și pensiuni pentru toate buzunarele. Pentru a beneficia de cele mai bune prețuri, iată câteva super-oferte din Corfu, însă nu vă grăbiți să le acceptați înainte de a consulta și aceste reduceri consistente la o vacanță în Thassos.

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Corfu

Potrivit mitologiei elene, Poseidon s-a îndrăgostit și s-a căsătorit cu nimfa Korkyra, fiica lui Asopus și a nimfei râurilor Metope. După căsătorie, Poseidon și-a dus soția pe această insulă, pe care a numit-o Corfu. Împreună au avut un fiu, Phaiax, iar locuitorii insulei Corfu sunt numiți astăzi phaiakes.

Corfu este foarte aproape de coasta albaneză, iar cel mai înalt punct este Muntele Pantokrator, care are 911 metri. Pe insulă cresc măslini, peri, meri și smochini, fiind cultivată intens și vița de vie. Temperatura medie anuală este de 23 de grade Celsius.

Printre atracțiile insulei Corfu sunt Castelul Bizantin Gardiki, palatul Achillion, construit de Prințesa Elizabeta a Austriei, Fortul Vechi cât și superbele plaje Mirtiotissa și Paleokastritsa.

Tot în Corfu găsiți un uriaș parc de distracții acvatic, iar iubitorii de muzică se pot bucura de cele trei orchestre filarmonice ale insulei.

Cel mai eficient mod de deplasare pe insulă este cu piciorul, însă există numeroase autobuze care ajung în Glyfada, Sidari, Paleokastritsa, Roda, Acharavi, Lefkimmi, Lefkimmi și Piri de câte șase ori pe zi.

5 plaje pe care nu trebuie să le ratezi în Thassos

Una din numeroasele plaje superbe din Thassos. Foto: Ronald Saunders / Flickr
Una din numeroasele plaje superbe din Thassos. Foto: Ronald Saunders / Flickr

Golden Beach – o plajă pentru familiști spectaculoasă din Chrissi Ammoudia. Poate fi foarte aglomerată.

Aliki – Dacă ajungeți în Limenas, nu ratați această plajă. Apa este foarte limpede, fiind un loc preferat de împătimiții de snorkeling.

Metalia – O plajă superbă din Limenaria.

Tripiti – Dacă doriți o experiență mai retrasă în Limenaria, alegeți această plajă. Foarte aproape sunt și un bar și o tavernă cu preparate tradiționale grecești.

Psili Ammos – Această plajă din Astrida oferă liniște, ape curate și nisip fin.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.