La mare cu avionul. Plătești cât pentru un bilet de tren, dar călătoria e de 12 ori mai scurtă

FOTO: Blue Air cele mai ieftine zboruri
FOTO: Blue Air

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a demarat joi, 15 iunie, zborurile regulate sezoniere spre Constanța, operate de către Blue Air. Compania aeriană are zboruri și din Timișoara și Iași spre mare, iar în cazul rutei Iași-Constanța prețul unui bilet de avion este aproape cât cel al unui bilet de tren. Călătoria durează însă de 12 ori mai puțin.

Zborurile din Cluj spre Constanța au loc de două ori pe săptămână, în zilele de joi și duminică, și sunt operate cu aeronave de tip Boeing 737 seria 500, având o capacitate de 126 de locuri.

„La doar o oră de zbor, ruta care conectează Clujul de Constanța facilitează călătoriile spre litoralul Mării Negre atât pentru clujeni, cât și pentru pasagerii din întreaga Transilvanie. De asemenea, noul zbor va servi dezvoltării relațiilor turistice și economice dintre cele două județe”, se arată într-un comunicat de presă al aeroportului.

În vreme ce zborul cu avionul pe ruta Cluj-Napoca – Constanța durează o oră, o călătorie cu trenul pe aceeași rută durează 13 ore și jumătate (cu schimb în Ploiești).

La începutul lunii septembrie, de exemplu, prețul unui bilet dus-întors pe ruta Cluj – Constanța costă 427 de lei dus-întors. Un drum cu trenul costă 248 de lei dus-întors.

Zborurile din Cluj-Napoca spre Constanța sunt disponibile în perioada 15.06 – 28.09.2017.

Blue Air operează zboruri spre mare și de pe Aeroportul Internațional Iași, iar prețul acestora este foarte apropiat de cel al unei călătorii cu trenul.

De exemplu, un zbor dus-întors de la Iași până la Constanța, operat de Blue Air, costă 307 lei în prima parte a lunii septembrie. Iar o călătorie cu trenul pe ruta Iași – Constanța, dus-întors, costă 272 de lei.

Însă, în vreme ce drumul cu avionul durează 45 de minute, cel cu trenul durează 9 ore și jumătate și implică un schimb de tren în București.

În ceea ce privește zborurile de pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara spre mare, un zbor dus-întors pe ruta Timișoara – Constanța costă 438 de lei la începutul lunii septembrie și durează o oră și 15 minute. Un drum cu trenul pe aceeași rută costă 290 de lei dus-întors și durează 12 ore și jumătate.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.