Un club a anulat concertul La Familia, după ce Șișu și Puya au anunțat că susțin familia tradițională

la familia
Foto: Pagina de Facebook La Familia

Un club a anulat concertul trupei La Familia, după ce Șișu și Puya au lansat un manifest prin care au anunțat că susțin familia tradițională și căsătoriile realizate doar între un bărbat și o femeie.

„Credem în DUMNEZEU, credem în NEAM, mândrie națională și patrie, credem în FAMILIA compusă doar din bărbat și femeie, credem în FORȚA cuvintelor, credem în NORMALITATE, simplitate și suflet … moralitate, credem în TRADIȚIE, credem în UNITATE, frăție și legătura de sânge, credem în ROMÂNIA, români și limba română”, au anunțat Șișu și Puya într-un manifest lansat acum câteva zile.

„Acest Manifest nu este provocare ci mai degrabă un APEL către cei care cred și simt la fel. Este piatra de temelie, coloana vertebrală și sistemul de valori în care Șișu și Puya cred”, au mai arătat cei doi artiști în manifestul care conține și greșeli grave de ortografie: „Oricine are aceiași părere este invitat să ni se alăture și să nu stea deoparte … suntem O Mare Familie!”.

În urma anunțului făcut de cei doi, clubul Form Space din Cluj-Napoca a anulat concertul La Familia.

„La Familia a lansat zilele trecute un manifest prin care anunța că Sișu și Puya cred în familia compusă DOAR dintre un bărbat și o femeie și au decis să promoveze această credință pe scenă.

Noi credem că scena nu ar trebui să fie o rampă pentru promovarea mesajelor discriminatorii, rasiste sau xenofobe și nu vrem să ne asociem imaginea cu sistemul de valori în care Sișu și Puya cred. Noi credem în muzică și în căsătorii fericite. Straight sau gay”, au arătat reprezentanții clubului.

„Acesta este motivul pentru care care am decis să anulăm concertul La Familia at /FORM SPACE din data de 7 decembrie. Mulțumim pentru înțelegere. Cei care au cumpărat bilete la event pot recupera contravaloarea acestora printr-un e-mail către iabilet.ro”, se mai arată în anunț.

manifest la familia
Manifestul La Familia

La Familia, una dintre cele mai vechi trupe de rap din România, a lansat primul album, numit „Băieți de cartier”, în anul 1997. Deși acum spun că ei susțin moralitatea în România, versurile melodiilor compuse de Șișu și Puya sunt pline de injurii la adresa femeilor sau a „dușmanilor”. În plus, cei 2 nu au nicio problemă în a spune că fură.

Jurnalitștii de la Vice au ascultat toată discografia „La Familia” din ultimii 20 de ani și au identificat o mulțime de jigniri și de înjurături în piesele lor, în special la adresa femeilor:

– „păi da vorbește elevat, fă jegoasă, du-te acasă în morții mă-***”

– în piesa „Doar o curvă” se spune: „fă, te-ai șmecherit, nu mai sugi p*** prin boscheți”

– în piesa „Din nou în libertate”: „Ce-i frumos, îi place și lui Dumnezeu/îmi place la nebunie cum se mișcă fundul tău”

– „Fraiere când tu dormeai/noaptea ușor în pat/eu ieșeam pe străzi și mă apucam de furat”.

– „știi bine, femeia-i bună bună să te joci cu ea”.

– „Păzește-ți bine târfa”

– „Puya, ia-mă pe mine! Ba pe mine”/aș lua-o și pe mă-ta dacă e la fel ca tine/suntem bagabonți, arată-ne ce poți/vorbești de șmecherii da faci pipi în chiloți”.

– „femeile cuminți nu mai sunt la modă/ci fetele fierbinți care iau bărbații în probă”

– „curvele-s în top, cine sunt eu să le zic stop?”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.