La ce gratuități au dreptul tinerii din România în Europa

Foto: Pixabay

Uniunea Europeană oferă o serie de servicii gratuite tinerilor dacă fac parte a blocului comunitar, cum este cazul românilor, dar există și beneficii pentru tinerii din afara acestui spațiu.

Comisia Europeană va oferi pentru 20.000-30.000 de europeni care au 18 ani bilete de tren gratuite pe liniile Interrail în vara acestui an. Fiecare dintre tineri va putea beneficia de transport feroviar gratuit de până la 510 euro.

Tinerii europeni din toate statele membre pot accesa aceste bilete gratuite, care pot fi folosite și pentru alte metode de transport, cum ar fi autobuzele sau feriboturile, dar și în țări care nu fac parte din rețeaua Interrail, cum ar fi Estonia, Letonia, Lituania, Malta și Cipru.

Corpul executiv al Uniunii Europene a aprobat, luna trecută, 12 milioane de euro proiectului în acest an, însă suma alocată ar putea crește.

Dacă ai 18 ani și vrei să aplici pentru această gratuitate, intră aici.

European Youth Card oferă numeroase reduceri

European Youth Card este un document foarte important pentru tinerii cu vârste sub 30 de ani din fiecare țară europeană.

Oferă mii de reduceri atât la nivel local, în cadrul Uniunii, cât și la nivelul întregului continent.

Sunt oferite discount-uri în numeroase domenii, cum ar fi cultura, călătoriile, cazarea, cumpărăturile și serviciile. Cardul costă între 5 și 19 euro, în funcție de unde îl cumpărați, și are o valabilitate de un an.

Aici găsești întreaga listă cu beneficii pentru European Youth Card.

Urmează reduceri pentru tineri în marile orașe

Partidul Popular European, care a propus și campania pentru bilete gratuite de tren, dorește să implementeze un nou sistem de reduceri pentru tineri, care să fie valabil în marile orașe, scrie Euronews.

Astfel, un singur tichet le va permite tinerilor să circule gratuit cu transportul în comun din marile orașe europene, dar și să viziteze muzee și obiective culturale.

Noul sistem este în faza preliminară și trebuie aprobat mai întâi de Comisia Europeană.

Foto: Pixabay