La 29 de ani, un cunoscut pictor român a aflat că suferă de cancer. Cum poate fi ajutat

Daniel Relenschi
Pictorul Daniel Relenschi. Foto: Facebook

Pictorul român de 29 de ani, Daniel Relenschi, recunoscut la nivel internațional pentru tablourile sale 3D, a aflat că suferă de cancer de piele. Tânărul artist, care în trecut a fost o personalitate activă în campanii pentru salvarea copiilor grav bolnavi, are nevoie de 20.000 de euro pentru a urma un tratament împotriva bolii.

Daniel Relenschi este cunoscut și pentru picturile sale 3D pe asfalt, care creează iluzii optice foarte interesante.

Recent, pictorul a primit diagnosticul din partea medicilor de la Institutul Oncologic din Iași.

Cu toate că boala este foarte grea și nu se mai poate deplasa din cauza durerilor mari, Daniel este un luptător și a afirmat că diagnosticul primit nu înseamnă pentru el sfârșitul, ci începutul unei lupte, pe care și-a propus s-o câștige.

“Nu mă sperii de durere, de mic copil am aflat ce înseamnă să suferi, asta din cauza sănătății precare, dar și din cauza experiențelor de viață care au încercat să mă răpună. Iubesc munca mea, iubesc oamenii, iar acest lucru mă face să nu renunț acum la viață pentru nimic în lume. Voi lupta, nu mă voi lăsa bătut niciodată și, cu ajutorul vostru, voi trece cu bine și peste acest obstacol. În momentul de față medicii mi-au recomandat radioterapie, care promite să reduca din durerile greu de suportat și din mărimea tumorilor, iar dupa aceea voi urma un tratament în afara țării, la un spital care s-a mai confruntat cu acest tip de cancer”, a declarat Daniel.

În luna septembrie a anului trecut, artistul s-a alăturat Asociației “Salvează o inima”, pentru a-l salva pe Matei Tedor, un băiețel de doar câteva luni care s-a născut surd și care avea nevoie de un dispozitiv special foarte costisitor pentru a auzi.

daniel relenschi
Tablou 3D pe asfalt, realizat de Daniel Relenschi în Parcul Izvor din București. Foto: Daniel Relenschi (Facebook)
daniel relenschi
Tablou 3D pe asfalt, realizat de Daniel Relenschi în București. Foto: Daniel Relenschi (Facebook)

Daniel Relenschi a scos la licitație unul dintre cele mai valoroase tablouri ale sale, care o înfățișa pe cântăreața de muzică populară Sofia Vicoveanca. Datorită generozității sale, baiețelul a primit o nouă șansă la o viață normală.

În momentul de față, Asociația “Salvează o inimă” și prietenii săi s-au mobilizat pentru a-i întinde o mână de ajutor și pentru a strânge, pentru început, suma de 20.000 de euro necesară pentru tratamentul de chimioterapie și radioterapie.

Asociația a lansat o campanie umanitară pentru Daniel Relenschi, iar oamenii pot face donații AICI.

“În aceste momente foarte dificile pentru Daniel, ne-ar bucura foarte mult ca lumea artiștilor și a oamenilor de bine să se mobilizeze pentru a-l ajuta pe artist să lupte pentru viața sa. Timpul este scurt, iar Daniel trebuie să ajungă foarte repede la acele ședințe de chimioterapie și radioterapie. Am rămas cu toții foarte surprinși de optimismul de care dă dovadă și de dorința lui puternică de a se face bine”, a declarat Gabriela Ceobanu, psihologul Asociației “Salvează o inimă”.

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 60 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 600.000 de euro.

Daniel Relenschi
Tablou care o înfățișează pe cântăreața de muzică populară Sofia Vicoveanca. Foto: Daniel Relenschi (Facebook)

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea celui mai apreciat bucătar român al momentului. Conduce un restaurant de top din Londra
Câți bani s-au adunat pentru „Cumințenia Pământului” în prima zi de donații
Natura sălbatică și tradițiile din România, promovate printr-o carte de benzi desenate