Prima declarație a lui Liviu Dragnea după ce Iohannis a acceptat-o pe Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Klaus Iohannis a anunțat că a acceptat nominalizarea PSD, pe doamna Vasilica Viorica Dăncilă, pentru postul de premier al României, precizând, însă, că ”Guvernul PSD ar trebui să se apuce de treabă, și nu să o încurce”.

”Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului Guvern, de desemnarea primului ministru. Am ascultat opiniile și argumentele politicienilor, dar am reușit ieri, aseară, azi, între întâlniri, să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe rețele de socializare. Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica internă și externă a României, de securitatea României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente, și le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid, dar ce fel de decizie este această pe care trebuie să o iau?”, și-a început președintele discursul de la Palatul Cotroceni.

”În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și aici argumentul cel mai puternic este artimetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi este foarte clar: PSD dispune de o majoritate. Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă, dar acum PSD-ul trebuie să performeze”, a precizat Klaus Iohannis.

”Românii au mari așteptări și eu am mari așteptări. PSD a promis și în campanie și după campania electorală lucruri importante: salarii, pensii, școli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puțin s-a realizat. Acum, PSD-ul trebuie să dovedească că ce a promis face”, a avertizat președintele.

”Noul Guvern ar trebui să se apuce să rezolve problemele și nu să le încurce”, a concluzionat Iohannis. 

Este o decizie controversată a președintelui, care dă încă o șansă coaliției aflate la guvernare, în ciuda faptului că PSD a devorat deja doi premieri în doar un an de la câștigarea alegerilor.

Astfel, România va avea, pentru prima oară în istorie, un premier femeie, pe doamna Vasilica Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea: ”Îi mulțumim președintelui pentru că a ales stabilitatea”

”Președintele a ales stabilitatea, în ciuda presiunilor partidelor din opoziție, și îi mulțumim pentru asta. Intrare într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România. PSD va guverna pentru a îndeplini programul de guvernare și pentru a împlini marile așteptări ale românilor. Vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului, astfel încât luni să avem învestitura”, a declarat Liviu Dragnea.

”Mulțumesc pentru încrederea acordată. Aștept să avem votul în Parlament. Pentru noi este important să punem în aplicare programul de guvernare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Cum vorbește în engleză Viorica Dăncilă | VIDEO

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.