Klaus Iohannis a acceptat să aibă o întâlnire cu Patriarhul Daniel

klaus iohannis
Klaus Iohannis, la slujba din Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Foto: Captură YouTube

Președintele Klaus Iohannis a confirmat ieri, la ieșirea de la slujba de duminică de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, că se va întâlni cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel. El acceptat astfel invitația acestuia transmisă prin intermediul Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, relatează agerpres.ro.

Întrebat de jurnaliști dacă va accepta invitația Patriarhului, președintele Iohannis a răspuns: „Da, sigur că da, cum să nu”.

În predica de la sfârșitul slujbei de liturghie de duminică, Laurențiu Streza i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru onoarea făcută credincioșilor ortodocși și Bisericii Ortodoxe Române prin participarea la această ceremonie religioasă de la Sibiu, iar apoi a spus că este însărcinat de Patriarhul Daniel să îi adreseze o invitație la o întâlnire între cei doi.

„Vă mulțumim domnule președinte că ați onorat biserica din Sibiu, Biserica Ortodoxă, sunteți așteptat și de Prea Fericitul Părinte Patriarh, care m-a încredințat să vă transmitem această dorință. Biserica vrea să cinstească pe toți cei care caută binele”, a spus Streza.

Întâmpinat cu aplauze de cei peste 2.000 de credincioși prezenți duminică, Klaus Iohannis a declarat că acest moment reprezintă pentru el „o mare bucurie”: „A fost un moment de mare bucurie pentru mine. Am avut ocazia acum, în prima duminică a anului, să particip la Sfânta Liturghie împreună cu Înalt Prea Sfințitul și cred că este un început bun. Vă doresc tuturor „La mulți ani!”, un an binecuvântat, cu sănătate și bucurie”.

Klaus Iohannis: „Voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor”

Acesta a fost însoțit la slujbă de primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din România), de copreședintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, de senatorul liberal Nicolae Neagu și de viceprimarul liberal Virgil Popa.

În timpul slujbei, Klaus Iohannis, care este luteran, s-a rugat și a citit dintr-o Biblie pe care a adus-o cu el. În timpul rugăciunii „Tatăl nostru”, președintele s-a rugat cu voce tare, alături de cei aproximativ 2.500 de enoriași prezenți la slujbă.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat duminică dimineața, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că pe parcursul mandatului său va participa, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din România.

„La ora 10, particip la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă cu hramul Sfânta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusă de Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscop al Sibiului, Laurențiu Streza. Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creștin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei. Astfel, voi fi alături de toți românii ortodocși care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înțelepciune și pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din țara noastră”, a afirmat Iohannis.

Recomandările editorilor GreatNews:

Iohannis: „Voi fi prezent la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute”
TOP. Zece orașe care merită să fie vizitate în 2015
Asigurare auto 2015. Comparaţia care arată că preţul RCA pentru tineri e absurd de mare