Povestea fotbalistului care a devenit vedetă pop

Dacă Julio Iglesias a fost portar la echipa a doua a formației Real Madrid în tinerețe, înainte de a deveni celebru pentru baladele sale, Kevin Walker reușește să îmbine muzica și fotbalul.

Mijlocașul de la echipa Djurgardens, din prima ligă suedeză, a câștigat concursul Pop Idol din această țară.

”Se întâmplă multe lucruri frumoase. Sunt deja fotbalist profesionist de ceva vreme, dar muzica a devenit o pasiune tot mai mare pentru mine. Vreau să mă bucur de ea cât timp pot”, a spus Walker, care are 25 de ani

Tatăl său este irlandezul Pat Walker, un fotbalist care a emigrat în Scandinavia unde a devenit apoi antrenor, conducând șase echipe din Suedia și Norvegia în ultimii 20 de ani.

Dacă Julio Iglesias a renunțat la fotbal din cauza unui grav accident de mașină, care l-a ținut imobilizat la pat timp de doi ani, timp în care a învățat să cânte la chitară, Kevin Walker a ratat și el un an din cariera de fotbalist în 2009, din cauza unei contaminări a sângelui.

Kevin a început să cânte, iar organizatorii concursului Pop Idol au decis să îi acorde o șansă la celebritate în muzică.

”La început m-am gândit – de ce nu? Câteva luni mai târziu, îmi rearanjam meciurile pentru a putea participa la emisiune și cântam la ziua de naștere a prințesei Suediei cu Robbie Williams”, a mai povestit fotbalistul-pop pentru BBC.

”Nu am ratat niciun antrenament și am jucat toate minutele din sezonul trecut”, a precizat Walker, care a evoluat în stagiunea precedentă la GIF Sundsvall, în liga secundă, înainte de a trece la Djurgardens, una din forțele fotbalului din Stockholm și din Suedia.

Pe lângă contractul de fotbalist, Kevin Walker, care se consideră ”un mijlocaș muncitor, care găsește spații și marchează goluri”, a semnat un angajament și cu casa de discuri Universal.