Jurnaliștii britanici despre Transalpina: „Un drum care, odată văzut, nu poate fi uitat nicicând”

Transalpina, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România FOTO: Saturnian/Wikimedia Commons
Transalpina, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România FOTO: Saturnian/Wikimedia Commons

Catalogat de echipa celebrei emisiuni Top Gear drept cel mai bun drum pentru condus din lume, Transfăgărăşanul i-a adus în România şi pe cei din echipa publicaţiei auto britanice EVO.

Jurnaliştii au testat o maşină pe drumul care şerpuieşte prin munţi din Muntenia în Transilvania. Deşi au recunoscut că traseul este minunat, ei s-au declarat cuceriţi de altă şosea de mare altitudine, mai tânăra Transalpina, care leagă Oltenia de Ardeal.

„Acest drum arată absolut uimitor. Arată ca o bandă care a fost aşezată peste peisaj. Are parapeţi coloraţi în roşu şi unghiuri ascuţite pentru care merită să mori. Este incredibil!”, a exclamat Henry Catchpole, jurnalist la EVO.

După ce au străbătut Transfăgărăşanul, dinspre Curtea de Argeş spre Sibiu, jurnaliştii Henry Catchpole şi Dean Smith au decretat că porţiunea de şosea care străbate masivul Făgăraş este una dintre cele mai frustrante bucăţi de drum pe care au condus vreodată.

„Cred că Transfăgărăşanul a devenit un fel de victimă a propriului succes. Se poate să fi fost aglomerat şi înainte, dar cu siguranţă de când Top Gear l-a proclamat şi promovat drept cel mai bun drum pentru condus din lume, a devenit blocat de oameni care mişună peste tot, nerăbdători să ajungă în vârf”, a mai spus Henry Catchpole.

 

„Există ceva la Transalpina, poate sălbăticia, care îţi taie răsuflarea”

De pe Transfăgăraşan, echipa publicaţiei auto EVO s-a îndreptat către Transalpina, remarcând imaginea pitorească a satelor româneşti de la munte. O dată ajunşi pe cea mai înaltă şosea din România britanicii au fost fascinaţi, scrie digi24.ro.

Cele mai frumoase drumuri montane din România: de la Transalpina la Transfăgărăşan

„Simţeam că ne apropiem de ceea ce căutam şi când am ajuns pe creastă, această privelişte s-a materializat în faţa noastră şi dintr-o dată întreaga călătorie a meritat. Nu că nu ar fi meritat şi până atunci. Aceasta este Transalpina şi este absolut uluitoare!”, a adăugat Henry Catchpole.

După ce au parcurs şi Transfăgărăşanul, şi Transalpina jurnaliştii publicaţiei EVO au desemnat câştigătorul: „Îmi pare rău, dar acesta este cel mai bun drum de condus din România.Transfăgărăşanul este absolut minunat, dar există ceva la Transalpina, poate sălbăticia, care îţi taie răsuflarea, o dată în plus. Este literalmente un drum care, odată văzut, nu poate fi uitat nicicând”, a mărturisit Henry Catchpole.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.