„Jaful secolului” în Murgeni. Hoțul a furat 5 lei și lumânări

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

Un tânăr de 19 ani, din orașul Murgeni, județul Vaslui, este acuzat că a furat lumânări și 5 lei din biserica satului Lătești. Potrivit vremeanoua.ro, acesta ar fi forțat ușa bisericii în dimineața sărbătorii de Florii și ar fi fost prins în flagrant delict chiar de preotul paroh, care își pregătea slujba.

Preotul l-ar fi fugărit pe hoț și nu ar fi anunțat Poliția, pentru că biserica nu are camere de supraveghere și alarmă și se temea să nu fie amendat. Însă câțiva oameni din sat, care au auzit de această întâmplare, au sunat la 112 pentru ca făptașul să fie prins și pedepsit.

„Am trimis un echipaj acolo, s-a stat de vorbă cu preotul, care a cofirmat că un tânăr din sat a spart ușa și a furat. Cel în cauză s-a ales cu dosar penal pentru furt, urmând a fi cercetat”, a declarat comandantul Poliției orașului Murgeni, Costel Vrabie, pentru vremeanoua.ro.

Anul trecut au avut loc mai multe spargeri în biserici din țară. În luna august, polițiștii din Gâlda de Jos, județul Alba, au prins un bărbat de 30 de ani care ar fi furat din biserica din localitate. Acesta ar fi intrat pe un geam și a furat o stație de amplificare audio în valoare de 1.500 de lei.

În luna octombrie a anului trecut, un tânăr de 20 de ani a fost accidentat, pe o stradă din Cluj, de o ambulanță aflată în misiune. Polițiștii au constatat mai târziu că acesta furase cutia milei dintr-o biserică din centrul Clujului și fugea să nu fie prins.

Cu o ora înainte de începerea vecerniei, tânărul a intrat în biserica, chipurile să se roage, însă planul lui a fost cu totul altul.

Îngrijitorul bisericii a spus că era bine îmbrăcat și nu a dat de bănuit că ar avea alte intenții. Acesta s-a aşezat pe o bancă, unde a stat o oră, iar când îngrijitorul a intrat în altar, a luat cutia şi a fugit.

Odată ieşit din biserică, tânărul a traversat strada fără să se asigure şi a fost lovit de ambulanţă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.