Țara care dă gratis peste 100 de vile și castele. Ce trebuie să faci ca să devii proprietar

castele italia
Castel din Italia. Foto: Fabio Macor (Wikimedia Commons)

Guvernul italian va oferi gratuit peste 100 de clădiri istorice, inclusiv castele, mănăstiri, turnuri sau vile, anunță „The Independent”.

Proprietățile sunt în număr de 103 și se află în diferite regiuni din Italia. Pe listă se regăsește și Castello di Blera din Lazio (o construcție de secol XI aflată destul de aproape de Roma) și Castello di Montefiore (un castel de secol XIII aflat în estul Italiei).

Există însă și o cerință din partea statului italian: clădirile istorice le vor fi oferite numai celor care pot să demonstreze că au planuri concrete legate de felul în care vor renova construcțiile. Proprietarii trebuie să dea o viață nouă castelelor, astfel încât ele să contribuie la dezvoltarea turismului local (pot transforma clădirile în hoteluri, spa-uri, restaurante etc).

Această idee face parte din Planul Strategic de Turism al Italiei, o inițiativă menită să reducă presiunea pe care vizitatorii o pun pe locurile super-turistice și super-aglomerate din Italia (precum Veneția), îndreptându-i pe aceștia spre destinații mai puțin cunoscute din țară.

Mai toate castelele se află de-a lungul unor trasee de ciclism, iar statul italian speră că acest lucru îi va încuraja pe turiști și pe cicliști să descopere locuri mai puțin cunoscute din peninsulă.

Programul Guvernului îi vizează în special pe tinerii antreprenori și pe oamenii de afaceri. Cei care vor avea succes vor primi dreptul de proprietate timp de 9 ani. După acest interval ei vor avea opțiunea de a aplica pentru alți 9 ani.

Ideile care vor fi considerate excelente vor primi dreptul de concesiune pe 50 de ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.