Irina Begu își continuă frumoasa aventură la Australian Open

Irina Begu este în mare formă. Jucătoarea română de tenis s-a calificat azi în turul trei la Australian Open, după o victorie muncită, în două seturi, în fața Katerinei Siniakova din Cehia.

După succesul splendid din primul tur, cu nemțoaica Angelique Kerber, a 9-a favorită, bucureșteanca în vârstă de 24 de ani a învins-o azi pe Siniakova și s-a calificat în turul trei – cea mai bună performanță din carieră în turneele de Mare Șlem.

În meciul următor, Irina Begu o va întâlni pe jucătoarea germană Carina Witthoeft (Germania), locul 105 WTA, care a trecut azi de Christina McHale din SUA, cu scorul de 6-3, 6-0.

Irina Begu și-a asigurat 130 de puncte WTA, dar și aproape 70.000 de euro.

Tot azi a evoluat în turul doi și Simona Halep, care a învins-o fără probleme pe australianca Jarmila Gajdosova, scor 6-2, 6-2.

Pe tabloul de dublu, românii au avut o dimineață foarte plăcută. Florin Mergea și partenerul său, britanicul Dominic Inglot, au trecut fără probleme de perechea formată din Matthew Ebden și Matt Reid, scor 6-2, 6-2.

De asemenea, Monica Niculescu, eliminată ieri de pe tabloul de simplu, s-a calificat în turul doi la dublu. Alături de rusoaica Vitalia Diatchenko, românca s-a impus în trei seturi (6-2, 4-6, 6-3) în fața duetului american Lauren Davis – Christina McHale.