Iordache: Altă întrebare! Kovesi: Încă o întrebare! Toader: Nicio întrebare!

Tudorel Toader FOTO: Gov.ro
Tudorel Toader FOTO: Gov.ro

Ministrul Justiției s-a întors de urgență din Japonia, unde și-a întrerupt o vizită de lucru, și în cadrul unei „informări de presă” a anunțat că va prezenta în Parlament un raport cu privire la evaluarea Ministerului Public, DNA și DIICOT. De asemenea, Tudorel Toader a anunțat că joia viitoare, pe 22 februarie, va organiza o informare de presă în care va prezenta concluziile raportului.

„Astăzi, înaintea ședinței de Guvern am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru referitoare la evaluarea Ministerului Public, solicitându-mi să comunic public rezultatul evaluării, indiferent care vor fi acestea.

Potrivit legii, voi prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Ministerului Public, la nivelul DIICOT și la nivelul DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligație a ministrului Justiției, e prevăzută în articolul 79 din legea privind organizarea judiciară.

Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlamament, săptămâna următoare, joi, la o oră pe care o voi comunica în timp util, voi face o informare de presă, în care voi prezenta conținutul și concluziile raportului cu referire la activitatea DNA”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministrul a plecat imediat după ce a terminat declarația de presă și nu a răspuns la nicio întrebare. De altfel, înainte de a începe informarea de presă, Tudorel Toader a ținut să fie eliberate de jurnaliști ambele culoare de ieșire din stânga și din dreapta panoului din fața căruia a vorbit.

Aseară, în conferința de presă pe care a ținut-o la DNA, procurorul-șef Laura Codruța Kovesi a răspuns timp de aproape două ore la întrebările jurnaliștilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.