ION lansează caseta audio care se transformă în mp3 player

Ion Casette
Ion Casette

ION Audio a lansat o casetă audio. Cei care au gândit proiectul au plecat de la ideea că încă mai sunt mulți care au mașini ceva mai vechi și nu au renunțat la casetofoane, pe care le folosesc în prezent doar pentru radio.

Specialiștii de la Ion Audio nu propun pur și simplu o casetă, ci un adaptor care te ajută să asculți pe vechiul casetofon muzică în format mp3. Dispozitivul, care poartă denumirea de Cassette Adapter, arată ca o casetă normală, se introduce în casetofon, iar prin Bluetooth se conectează cu un player muzical, un smartphone sau o tabletă. Astfel, semnalul este transmis către caseta, iar muzica se va auzi în boxele casetofonului.

Caseta se încarcă printr-un cablu USB, iar bateria ține în jur de șase ore. Gadgetul va fi disponibil în magazine din primăvară și va costa în jur de 40 de dolari.

Aparatul care transformă caseta în format .mp3

Sunt mulți nostalgici care au păstrat casetele audio și cu siguranță și mai mulți care au în continuare viniluri, despre care se spune că redau sunetul muzicii într-un fel aparte și niciun alt suport nu reușește să egaleze această calitate.

Majoritatea melodiilor se găsesc acum și în format mp3, însă sunt multe înregistrări vechi, concerte și albume pe care nu le mai găsești decât pe viniluri sau casete audio. Dacă doriți să le ascultați și pe mp3 player, pe tabletă sau la computer există o modalitate pentru a transfera muzica de pe viniluri și casetele audio.

Ion Duo Deck are un minicasetofon și un pick-up și te ajută să transformi înregistrările în mp3. Sistemul de înregistrare nu este foarte complex. Se conectează printr-un cablu USB la computer, iar prin intermediul unui soft care se află în pachet puteți face transferurile. Trebuie precizat faptul că înregistrările sunt făcute în timp real. Aparatul costă în jur de 600 de lei.

Pentru a edita melodiile puteți folosi câteva softuri de editare gratuite. Audacity este unul dintre cele mai populare softuri open-source de editare audio. Funcționează pe toate sistemele de operare.Te ajută să faci înregistrări live, poți importa și edita fișiere mp3, wav, aiff, sau ogg. Are o sumedenie de efecte și poate, de exemplu, să elimine zgomotul de fond.

De asemenea, MP3 Cutter poate fi perfect pentru cei care nu vor decât să taie melodiile preferate sau au nevoie de bucăți din fișierele audio de tip .mp3, .wav sau .ogg. E foarte simplu de folosit și, la fel ca și celelalte, e gratuit.