Iohannis îl atacă pe Dragnea: „Un politician care este infractor”

Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că după decizia Curții Constituționale s-au ridicat mai multe întrebări care își vor găsi răspunsul după o amplă dezbatere.

Dezbaterea pe care președintele se declară dispus să o pornească ar trebui să lămurească statutul procurorului, care trebuie să fie independent de factorul politic, rolul președintelui în arhitectura constituțională, precum și cel al CSM. „Lupta anticorupție trebuie să continue, procurorii trebuie să fie independenți, nu putem avea un super-ministru care să dicteze președintelui”, a pus Iohannis.

Președintele Iohannis l-a atacat și pe liderul PSD, Liviu Dragnea. „Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații, cum se trezește un politician care este și infractor să meargă la televizor să amenințe, după ce a convocat un miting mediocru anti-justiție?. De dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e, e sănătos renunțăm la valorile democratice?”, a spus Iohannis.

Șeful statului a susținut, de asemenea, că statul paralel este o invenție a PSD.

„În România nu există niciun stat paralel, este o invenție a pesediștilor. În România există un singur stat și pe acesta îl reprezint eu. Restul sunt povești prin care PSD încearcă să-și valideze intențiile”, a mai spus președintele Iohannis.

Duminică, la Antena 3, Liviu Dragnea a spus că plângerea penală împotriva premierului Dăncilă este „o demență” și că nu crede că exisită vreun procur care să „riște atât de mult” pentru acest demers care ar fi „o comandă de la Iohannis, fără niciun dubiu”.

Șeful PSD a adăugat că sunt unii procurori care „așteaptă să vorbească” despre abuzurile din sistem.

„Sunt unii care încearcă să se depărteze de această zonă, gen Uncheșelu. Sunt unii care nu vor să mai participe și mai sunt alții care rămân acolo ca amazoanele. Sunt destui care așteaptă să vorbească. E comandă de la Iohannis fără niciun fel de dubiu. Vor guvernul jos”, a spus Dragnea.

El a susținut că „miza principală este să spargă Coaliția, să spargă majoritatea din Parlament pentru a nu finaliza legile justiției, codurile penale și legile siguranței”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.