Iohannis a ales: noul şef al cancelariei prezidenţiale este un fost consilier al lui Năstase

dan mihalache crin antonescu
După ce le-a dat o mână de ajutor lui Adrian Năstase şi Crin Antonescu, Dan Mihalache (dreapta) va conduce cancelaria lui Klaus Iohannis. Foto: Facebook

Preşedintele ales Klaus Iohannis a ales persoana care va conduce cancelaria prezidenţială, susţine evz, citând surse liberale.

Cel ales este liberalul Dan Mihalache, care a şi confirmat informaţia. Mihalache a avut un rol important în campania electorală a lui Iohannis, ocupându-se de stategie, cu precădere de sondajele de opinie, cercetarea de piaţă şi mesajele politice.

Cine este Dan Mihalache

Viitorul şef al cancelariei prezidenţiale are 43 de ani şi a fost, în 2007, membru al Parlamentului European. Deputat PSD de Maramureş între 2004 şi 2008, Mihalache a fost cel care s-a ocupat cu comunicarea şi strategia în campania electorală a lui Crin Antonescu, în 2009.

Din 2010, este director al firmei DIB MEdia Consulting. În acelaşi an, a fost numit consilier politic al preşedintelui PNL. Mihalache predă „Marketing politic” şi „Partide Politice Europene”, la Facultate de Ştiinţe Politice a Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.

Din mai 2011, este şi şef al Departamentului de Analiză Politică şi Comunicare al PNL. În perioada mai 2012 – noiembrie 2012, Mihalache a fost secretar general adjunct al Guvernului României.

Fost jurnalist şi consilier al lui Adrian Năstase

Mihalache este absolvent de „Drept”, la Universitatea Bucureşti, şi a obţinut doctoratul în Ştiinţe Politice la S.N.S.P.A.  Totuşi, primul său job a fost unul de jurnalist. Între 1991 şi 1993, pe când era student la drept, Mihalache a fost reporter, redactor, publicist şi comentator la ziarul „Azi”. În 1993, a trecut la săptămânalul „Timpul – 7 zile”.

Anul în care a intrat în lumea politicii şi a administraţiei publice a fost 1994, când a fost numit expert guvernamental şi consilier al ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul. În 2001, la vârsta de 30 de ani, Mihalache a avut funcţia de consilier al premierului. Amintim că, în perioada 2000-2004, premierul României a fost Adrian Năstase.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.