O tânără din România face 220.000 de euro pe an. Afacerea care i-a adus un succes uriaș

ioana cojocaru kult
Ioana Cojocaru. Foto: "Ziarul financiar" / kulthome.ro

Ioana Cojocaru, o antreprenoare din București care are propriul showroom de mobilă, are vânzări de aproximativ 220.000 de euro din comercializarea de piese de mobilier, relatează “Ziarul financiar”.

Ioana Cojocaru a decis să investească într-un showroom de mobilă din capitală în urmă cu zece ani, așa că a creat brandul KULT!. Pie­sele comer­ciali­zate sunt aduse pe plan local prin inter­mediul unor parteneriate cu producători din Italia, Spania, Portugalia şi Austria.

În vârstă de 40 de ani, fondatoarea showroomului este absolventă a Şcolii Naţionale de Studii Po­litice şi Adminis­tra­tive din Bucureşti.

A decis să lanseze afa­ce­rea KULT! după expe­rienţa de muncă într-o firmă belgiană din România, unde crea proiecte digitale şi biblioteci virtuale.

„Sora mea (Zora Cojocaru – n.red.) a venit cu ideea de a deschide un showroom, ea este pasionată de arta culinară şi este absolventă a unor cursuri de gătit în Austria. Ne-am propus să realizăm bucătării în care românii să gătească, să fie inspiraţi să experimenteze şi să folosească timpul cât mai eficient“, a povestit Ioana Co­jocaru pentru sursa citată.

Forastero, firma care administrează brandul KULT!, a fost înfiinţată cu o in­vestiţie de 100.000 de euro, re­­­surse necesare ame­najării show­­­roomului, cât şi pentru pro­gramele de pro­iec­tare, tehnologie şi marketing.

„Inves­ti­ţia iniţială a repre­zen­tat economiile fa­mi­liei“, a explicat an­­tre­­prenoarea.

„KULT! își declară modul de a concepe, interpreta și decora spațiile prin lărgirea orizontului dincolo de bucătărie. Exigențele clienților dar și trendul mereu în schimbare ne-au făcut să alegem mărci de prestigiu în domeniu, cu design dinamic și inovator, adaptat cât mai multor stiluri. Am început cu ce a fost mai greu – consiliere, proiectare și montaj pentru mobilier de bucătărie – și ne-am extins activitatea încercând să acoperim întreaga amenajare a unei locuințe și nu numai. Începând din 2008 KULT! oferă o gamă complexa de mobilier pentru living, dining, dormitor, dressing, hol, camere pentru copii și chiar mobilier de birou. Unii oameni caută plăcerea sufletească în cele mai îndepărtate locuri; majoritatea o găsesc acasă”, se arată pe site-ul kulthome.ro.

Showroom-ul KULT! din București se află pe Calea Floreasca nr. 91-111.

kult showroom ioana cojocaru
Foto: kulthome.ro
kult showroom ioana cojocaru
Foto: kulthome.ro
kult showroom ioana cojocaru
Foto: kulthome.ro
kult showroom ioana cojocaru
Foto: kulthome.ro
kult showroom ioana cojocaru
Foto: kulthome.ro
kult showroom ioana cojocaru
Foto: kulthome.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.