O invenție care ajută șoferii, realizată de elevi

Echipa care a inventat dispozitivul pentru șoferi

O echipă de liceeni din București a proiectat un sistem independent hidraulic de ridicare a automobilului care ajută șoferii la înlocuirea pneurilor, în cazul unei pene.

Ideea aparține elevilor de la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița din București și a fost desemnată câștigătoare în cadrul unei competiții de proiecte de business în domeniul auto.

Competiția face parte din proiectul Skills for the Future, derulat de Junior Achievement (JA) România, ce își propune să inspire tinerii să se orienteze către cariere în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) și să-i ajute să dobândească competențele necesare pe piața muncii în această industrie.

”Cea mai mare provocare a fost să găsim soluții pentru realizarea machetei, ca să putem demonstra utilitatea și funcționalitatea sistemului. Competiția ne-a unit ca și colectiv, elevi și profesori, și avem satisfacția că am învățat să facem un plan de afaceri, lucru care cu siguranță ne va ajuta pe viitor și chiar ne gândim serios să ne deschidem un business plecând de la specializarea noastră”, a spus Daniel Maftei, elev la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița.

Pe parcursul anului, elevi din zece licee cu profil tehnic au beneficiat de vizitele consultanților voluntari, au conceput idei de business și au simulat crearea unor start-up-uri.

Competiția și-a propus să îmbunătățească experiența liceenilor prin derularea unor activități practice, care să-i ajute să dobândească abilități antreprenoriale, să exerseze lucrul în echipă și să abordeze într-un mod creativ și inedit oportunitățile din domeniul auto, după cum au spus organizatorii.

Echipa câștigătoare va reprezenta România la finala europeană Skills for the Future, ce va avea loc la Praga,  în luna iunie.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Parlamentarii pregătesc interzicerea fumatului în restaurante și baruri
Amendați pentru că au rupt crengi de salcie de Florii
Botoșaniul vrea armată obligatorie: „Uitați-vă la Elveția!”