Invazie a imigranților români și bulgari în Marea Britanie

Numărul românilor și bulgarilor care au ajuns în Marea Britanie să muncească în ultimul trimestru este o cifră record, susțin statisticile preluate de ziarul ”The Telegraph”.

Potrivit Oficiului Britanic de Statistică, până la sfârșitul lunii septembrie, 167.000 de oameni din aceste două țări au ajuns în Regat, cu 30.000 mai mulți decât în trimestrul anterior. Ridicarea restricțiilor pe piața muncii a contribuit decisiv la această creștere.

Dacă numărul românilor și bulgarilor care merg să muncească în Marea Britanie este în urcare, cetățenii altor țări din fostul bloc comunist, printre care și Polonia, nu se îngrămădesc să ajungă la Londra sau în celelalte mari orașe din Insulă.

Cu toate că valul de imigranți nu a fost atât de mare pe cât se așteptau englezii, mai ales după ridicarea restricțiilor, la începutul anului, se pare că numărul românilor și bulgarilor va crește și în perioada următoare, mai scriu jurnaliștii britanici.

Mai mult de jumătate dintre imigranți primesc ajutoare sociale

Oficial, în Marea Britanie muncesc peste 120.000 de români, în timp ce în Irlanda sunt aproape 30.000.

În februarie, un raport al Universității Oxford preciza că aproape șase din zece imigranți români și bulgari care trăiesc în Marea Britanie s-au declarat fără ocupație, fapt care le asigură accesul la ajutoarele socciale.

Drept comparație, doar 14 la sută din populația nativă a Regatului a declarat că desfășoară activități independente.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.