Inundaţii teribile la Tbilisi: cel puţin 12 morţi şi animale sălbatice libere pe străzi

Cel puţin 12 oameni şi-au piuerdut viaţa în urma inundaţiilor care au lovit capitala Georgiei în weekend, cetăţenii din Tbilisi fiind rugaţi să rămână în case după ce numeroase animale periculoase au ieşit din Grădina Zoologică.

Printre animalele care nu au fost încă găsite sunt tigri, lei, urşi şi lupi. Trei dintre victime au fost găsite la Grădina Zoologică, scrie BBC.

Un hipopotam a fost găsit într-o piaţă importantă din Tbilisi, oraş încă aflat parţial sub abă, după ce râul Vere a ieşit din albie în urma ploilor abundente din ultimele zile.

Astăzi este zi de doliu naţional în Georgia.

Autorităţile au anunţat că mai mulţi lupi, lei, tigrii, şacali şi jaguari au fost fie împuşcaţi, fie încă sunt în libertate. Sute de animale au murit înecate

Un urs a fost observat pe aparatul de aer condiţionat, la mijlocul unui bloc de locuinţe, în timp ce un bărbat din Tbilisi a găsit o hienă pe balcon.

Mii de oameni au rămas fără apă potabilă şi electricitate, o situaţie pe care primarul Davit Narmania o descrie ca fiind „foarte gravă”. Mai multe drumuri şi case au fost complet distruse, în timp ce apa a distrus şi un cimitir.

Potrivit estimărilor preliminare, inundaţiile au provocat pagube de peste 10 milioane de dolari.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în centre de lux din cele mai frumoase orașe europene. Salariile ajung la 2.500 de lire
Oferte de nerefuzat pentru o vară de vis
Locuri de muncă în Anglia și Belgia în domeniul îngrijirii bătrânilor. Salarii de până la 1.700 de lire