Întregul film al altercației dintre un medic și polițiști

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

Șeful Secţiei obstetrică – ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control, a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de a se legitima şi pentru că a adresat repetate injurii poliţiştilor, spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Oamenii legii precizează că cei doi poliţişti nu au raportat evenimentul superiorilor, în acest sens şi pentru verificarea modului în care au intervenit poliţiştii, fiind declanşat un control.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei spun că la volanul maşinii se afla o femeie care îl însoţea pe medic şi căreia i s-a solicitat prezentarea documentelor de identitate şi verificarea cu aparatul etilotest, moment în care bărbatul a coborât din maşină şi ar fi devenit recalcitrant, încercând să împiedice testul pentru alcolemie şi înjurând poliţiştii.

Pe rețelele de socializare a apărut o filmare în care medicul este luat de polițiști.

Însă, polițistul Marian Godină a postat pe Facebook o altă filmare, dintr-un alt unghi, făcută de polițiști.

„Văd că unii tot nu au înțeles că sunt ușor manipulați de știri apărute în presă. Este și cazul medicului care a fost „brutalizat” deși era pasager și „nu făcuse nimic”. Vă rog să vă formați acum o opinie corectă. Vizionare plăcută!

Sper că domnului medic i se va întocmi dosar penal pentru ultraj. De fapt nu sper, asta ar fi urmarea firească în urma acestui video”, a fost mesajul polițistului, însoțit de un videoclip al incidentului.

Într-o intervenție la Digi24, medicul Ciprian Cristescu a declarat că își cere scuze polițiștilor pentru incident. „Vreau doar să spun că regret cele întâmplate şi că am pornit acest incident şi că îmi cer scuze public celor doi ofiţeri, inclusiv Ministerului de Interne. Regret din suflet ce s-a întâmplat. Dacă m-au târât un pic pe jos, nu ştiu dacă e bine sau nu, dar nu asta e problema. Că am pornit incidentul, asta e problema mea şi regret foarte mult. O să stabilească organele de anchetă dacă au fost agresivi sau nu,” a precizat medicul Ciprian Cristescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.