Într-un picior! Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor

Cu genunchiul stâng bandajat, românca a suferit mult astăzi, pe teren, la Singapore, în ultimul meci al Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor.

Slovaca Dominika Cibulkova a învins-o pe românca Simona Halep în două seturi, scor 6-3, 7-6 (5), într-un meci de mare luptă.

Simona Halep, care o învinsese în două seturi pe americanca Madison Keys, dar pierduse, tot în minimum de seturi, în fața nemțoaicei Angelique Kerber, a început ezitant meciul cu Cibulkova. Jucătoarea din Slovacia avea nevoie de o victorie în două seturi pentru a păstra șanse de calificare în semifinale.

Simona a suferit mult pe propriul serviciu, pe care și l-a câștigat greu, după puncte extenuante.

Cibulkova, care o conducea cu 3-2 pe Halep la întâlnirile directe, a jucat cu multă ambiție și s-a desprins repede la 5-1. Simona a încercat o revenire, însă a cedat prima manșă cu 6-3.

Setul secund a fost o adevărată bătălie. Cibulkova a dominat fizic, profitând și de mobilitatea scăzută a româncei. Halep a strâns din dinți și a ținut mereu aproape pe tabela de marcaj.

Condusă cu 4-3, Simona a reușit un break dramatic pe serviciul slovacei, iar apoi a câștigat un alt game extrem de echilibrat, pe muchie de cuțit.

Halep a avut multe momente în care a șchiopătat pe teren, dar a arătat multă hotărâre pe teren, împingând setul în tie-break.

Halep a câștigat primul punct, după un schimb de mingi extraordinar. Au urmat, însă, trei puncte câștigate de Cibulkova. Simona a reușit să egaleze, după două greșeli ale slovacei, iar apoi a trecut la conducerea scorului: 5-4! Cibulkova a revenit, însă, extraordinar și a câștigat partida la prima minge de meci!

A fost ultimul punct al anului jucat de Simona Halep, care părăsește competiția, după un meci în care a luptat admirabil.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.