Intervenție a jandarmilor încheiată cu aplauze. 7 bărbați au fost arestați

FOTO: Captură video Youtube
FOTO: Captură video Youtube

Un scandal a avut loc pe o plajă din centrul stațiunii Mamaia în weekend-ul trecut. Mai mulți bărbați băuți au intrat pe plajă și au început să facă scandal. Aceștia au început să înjure turiștii la întâmplare, le-au călcat cearșafurile, pe unii i-au dat la o parte de pe baldachine și au distrus câteva șezlonguri.

Un polițist care era în timpul liber le-a cerut acestora să se liniștească, însă au scos cuțite și l-au rănit. După aproximativ 5 minute, în sprijinul polițiștilor au sosit echipe de intervenție ale Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța, care au identificat și imobilizat opt bărbați, toți domiciliați în Ialomița.

Intervenția polițiștilor și jandarmilor s-a încheiat în aplauzele turiștilor de pe plajă, potrivit unor imagini surprinse de un martor.

Cei implicaţi în scandal au vârstele cuprinse între 26 şi 58 de ani, unul dintre ei are la activ o faptă de ultraj, dar nu toţi au antecedente penale.

Au fost duşi la sediul Poliţiei Mamaia pentru audieri, ancheta fiind derulată în acest caz sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

„Din primele cercetări se pare că cele 8 persoane domiciliate pe raza judeţului Ialomiţa deţineau obiecte ascuţite asupra lor. Cu unul dintre ele se pare că ar fi agresat şi reprezentanţii Jandarmeriei şi Poliţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Marius Niculescu.

Luni după-amiază, şapte dintre cei opt bărbaţi implicaţi în scandal au fost reţinuţi, unul urmând să fie cercetat în libertate. Ei sunt anchetaţi pentru ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar doi dintre ei şi pentru portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Judecătoria Constanţa a admis, marţi, propunerea procurorilor ca şapte dintre cei opt bărbaţi implicaţi în scandalul din Mamaia să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Constanţa.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.