Întâlnire de urgență la PSD, după condamnarea lui Dragnea

Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat
Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat

Liderii PSD au convocat o ședință a Comitetului Executiv al partidului pentru vineri, la ora 16:00. Subiectul discuțiilor va fi legat de situația în partid după condamnarea lui Liviu Dragnea, în dosarul angăjărilor fictive la DASPC Teleorman.

Potrvit Hotnews.ro, contestatarii lui Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit joi seara pentru a face un plan de acține. De cealaltă parte, apropiații lui Dragnea promovează ideea că este o victimă politică, iar cei care îi demisia încalcă grav Constituția.

Este posibil ca Liviu Dragnea să ceară un vot de susținere a social democraților care să-l mențină în funcția de președinte al partidului.

Premierul Viorica Dăncilă a atacat decizia dată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Decizia instanţei de judecată în cazul preşedintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influenţa arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituţiei.

Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiţie, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menţine şi după recursul din apel”, a transmis Viorica Dăncilă, printr-un comunicat de presă.

Dăncilă a mai adăugat că îl susține în continuare pe Dragnea la șefia partidului.

„Cred cu tărie în nevinovăția președintelui PSD și îl asigur de toată susținerea mea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților – aceasta este singura atitudine corectă pentru respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343.

Consider că cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovăție. Guvernarea PSD -ALDE rămâne unită, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastră rămân aceleași.

Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt angajamentele pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor, uniți și puternici în fața tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor”, a susținut Viorica Dăncilă, într-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.