Cele mai mari avantaje ale instalării unui sistem energetic cu panouri fotovoltaice

Panouri Solare
Panouri Solare

Energia solară este nepoluantă și economică, iar, în ultimii ani, tot mai mulți români își instalează panouri fotovoltaice pe locuințe.

Există sisteme eficiente de panouri fotovoltaice, atât pentru consumatori micii, cât și pentru clădiri mai mari.
Energia solară este nepoluantă, iar materialele din care sunt realizate panourile sunt foarte rezistente, fiind garantate și pe perioade de 25 de ani.

Energia solară este economică și, în ciuda unui preț destul de mare cu instalarea și echipamentele, economiile făcute pe termen lung sunt mult mai mari.

Este o investiție bună, iar dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre sisteme de panouri solare, intrați aici.

Cu ajutorul unui sistem fotovoltaic eficient vă puteți reduce costurile cu energia electrica sau va puteti chiar asigura independența energetică.

Romania este o țară favorizată din punctul de vedere al unghiului în care este luminată de Soare de pe continentul Europa cu 210 zile insorite pe an si un flux de energie de 1300 kWh/m2/an.

Iată câteva detalii despre sistemele de panouri fotovoltaice.

Elementele componente ale unui sistem fotovoltaic sunt panourile fotovoltaice, invertorul iar in cazul sistemelor independente (offgrid), regulatorul de incarcare si bancul de acumulatori.

Tehnologia sistemelor fotovoltaice evolueaza constant indreptandu-se recent catre concepul de locuinta inteligenta capabila sa isi gestioneze cosumul de energie facand astfel economii la facture de electricitate.

Acest lucru este posibil cu noua generatie de sisteme fotovoltaice inteligente ce contin invertoare hibride care impreuna cu panourile fotovoltaice si un banc de acumulatori pot acoperi o parte sau complet nevoile de consum ale unei locuinte sau poate folosi ca sistem de back-up in caz de urgenta.

In acelasi timp, consumul locuintei cat si productia de energie a sistemului fotovoltaic pot fi monitorizate online folosind aplicatia de mobil sau desktop.

Odata cu cresterea eficientei echipamentelor a crescut si garantia acestora. In present, producatorii ofera garantii cuprinse intre 10 si 30 de ani.

Beneficiile si avantajele sistemelor de panouri fotovoltaice:

– Energia solară gratuita si poate fi folosita oriunde
– Reprezinta o asigurare impotriva creșterilor prețurilor la energiea electrica
– Timp scurt de recuperare a investitiei
– Crește valoarea proprietatii
– Garantii ale echipamentelor intre 10 si 30 ani
– Scaderea facturilor la energie electrica pentru gospodarii sau afaceri
– Folosirea energiei electrice in locatii unde Reteaua Electrica Nationala nu este disponibila – case de vacanta, ferme etc
– Costurile de intretinere ale sistemelor fotovoltaice sunt minime