Inginerul german care s-a mutat într-un mic sat din România. Cu ce l-a cucerit țara noastră

Heinz-Rudi Brunsendorf inginer
Heinz-Rudi Brunsendorf. Foto: adevarul.ro

Heinz-Rudi Brunsendorf, un inginer din Germania care a lucrat în trecut pentru compania Bosch și pentru Armata SUA, trăiește acum într-un mic sat din județul Gorj, relatează adevarul.ro.

Heinz-Rudi Brunsendorf are 63 de ani și locuiește într-o casă veche din satul Câmpofeni, comuna Arcani. În trecut, a lucrat ca inginer electrotehnic la Bosch timp de 20 de ani, specialitatea sa fiind dezvoltarea sistemulului de injecţie la autovehicule. De asemenea, a lucrat ca inginer pentru armata americană, unde a contribuit la punerea în funcţiune a unor radare.

Germanul s-a mutat în România în urmă cu 12 ani, când s-a căsătorit cu o română din Gorj. Au locuit în Târgu Jiu și au avut o brutărie în oraș. Ulterior însă, cei 2 au divorțat: fosta soție a plecat în Germania, însă Heinz a ales să rămână în România.

Inginerul spune că aici se simte liber şi fericit. Îi place să aibă grijă de gospodărie, să taie viţa de vie și să culeagă fructele. A învăţat și să facă ţuică la cazan.

„Fostei mele soţii nu i-a plăcut România şi a plecat în Germania, dar eu am rămas să trăiesc aici, pentru că este frumos şi îmi place. Aici este totul natural, iar viaţa este mai puţin stresantă. În Stuttgart, acolo unde am trăit, era foarte mare aglomeraţie şi multe maşini. Aici este linişte. Am vizitat toată România şi mi-a plăcut foarte mult. Cele mai frumoase locuri au fost Delta Dunării, Sibiu, Băile Herculane, Rânca. Am fost de mai multe ori la Orşova pentru că îmi place să pescuiesc“, a povestit Heinz pentru adevarul.ro.

În plus, Heinz este un mare iubitor de câini, iar în gospodăria lui din Gorj crește nu mai puțin de 15: „În Germania ar fi fost imposibil să am atâţia câini“.

Heinz-Rudi Brunsendorf urmează să beneficieze de pensie din Germania, pentru că va împlini vârsta de pensionare. Totuși, nu vrea să se întoarcă în Germania: „Este o pensie bună pentru România, dar mică pentru Germania. Acolo, viaţa este foarte scumpă. Vreau să fiu înmormântat în cimitirul satului pentru că este aproape“.

Heinz-Rudi Brunsendorf
Heinz-Rudi Brunsendorf iubește foarte mult câinii. Foto: adevarul.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.