Infarct la negocierile cu Ministerul Sănătății. Sindicalistul a fost resuscitat de un secretar de stat

Infarct la Ministerul Sănătății. Foto: Wikimedia Commons
Infarct la Ministerul Sănătății. Foto: Wikimedia Commons

Valentin Crăciun, unul dintre liderii sindicali prezent la negocierile de luni cu Ministerul Sănătății, a suferit un atac de cord în timpul discuțiilor, fiind resuscitat la fața locului de secretarul de stat Cristian Grosu.

Valentin Crăciun (60 de ani) reprezenta Confederația Sindicală Națională Meridian la discuțiile cu membrii Guvernului. Cunoscut cu probleme cardiace, sindicalistul a intrat în stop cardio-respirator.

Secretarul de stat Cristian Grosu și Gheorghe Chiș, de la Federația Ambulanța, i-au făcut imediat manevre de resuscitare sindicalistului, pe care au reușit să îl stabilizeze. Un echipaj de la Ambulanță a sosit în scurt timp. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal după resuscitare, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Sindicaliștii erau la negocieri la Ministerul Sănătății pentru că vor să se asigure că niciun angajat din domeniu nu va primi mai puțini bani după 1 martie, când expiră actualele reglementări referitoare la sporuri. Unele sporuri vor scădea, potrivit condițiilor fiscale impuse de PSD.

Potrivit proiectului, în domenii cu condiții foarte grele și periculoase de muncă precum UPU, ATI sau secții de TBC sporurile nu vor mai fi de 100% ca în prezent, se prevede că oamenii de acolo vor primi sporuri de până la 85%. S-a introdus și o sumă minimă de 50% pentru a nu exista interpretări, anunță Știrile TVR.

De la 1 martie, salariile brute ale unor medici se vor tripla. În schimb, alte categorii din sănătate nu vor beneficia de majorări salariale. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, promite că nimeni nu va pierde.

În ceea ce îl privește pe sindicalistul Crăciun, el nu este singurul membru marcant al Confederației Sindicale Naționale Meridian cu inima slabă. În urmă cu un an, Ion Albu, președintele organizației sindicale a decedat din cauza unui infarct suferit în casa părinților din județul Gorj. Avea 53 de ani.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.