Începe Festivalul de Dramaturgie Contemporană

A XXV-a ediție a Festivalului de dramaturgie contemporană își deschide porțile începând cu data de 24 noiembrie. Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov va fi gazdă a 10 spectacole care se vor juca până pe 30 noiembrie.

„Bucuria noastră este că am reușit să facem acest festival, chiar dacă este mai scurt decât alte ediții. Din acest punct de vedere, publicul spectator nu va resimți niciun fel de lipsă, va vedea zece spectacole foarte bune și, cred eu, se va bucura o dată în plus pentru faptul că marea majoritate dintre ele sunt comedii. Așa a fost să fie de această dată”, a declarat directorul Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov, regizorul Claudiu Goga, potrivit agerpres.ro.

Teatru Sică Alexandrescu va participa cu trei piese: „American Buffalo” de David Mamet, regia Vlad Massici, „Olenka” de Vasili Sigarev, regia Sânziana Stoican, și „Povestiri alese” de Donald Marqulies, regia Vlad Zamfirescu.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași participă în festival cu piesa „Acasă, în miezul verii”, în regia lui Claudiu Goga.

Teatrul „Nottara” din București va prezenta piesa „Un Pic Prea Intim”, în regia lui Cristi Juncu.

Teatrul Național din București va participa cu piesa „Bârfe, zvonuri și minciuni”, regizată de Ion Caramitru.

Teatrul de Comedie din București este prezent cu piesa „Acasă la tata”, în regia lui Vlad Massaci.

Teatrul Tineretului Metropolis București prezintă piesa „Tom și Jerry”, în regia lui Florin Piersic Jr..

Teatrul Național din Cluj Napoca încheie festivalul cu piesa „Sânziana și Pepelea” în regia lui Alexandru Dabija.

Juriul este format din Radu Alexandru Nica, Maria Zărnescu și Adrian Țițieni.