Începe bătălia pentru șefia PSD. Ponta: „Băi, mi-au rupt cârja!”

Victor Ponta și-a dat demisia FOTO: Ionuț Fantaziu
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu

Premierul Victor Ponta a anunțat că renunță la toate funcțiile de conducere pe care le are în PSD până când își rezolvă problemele în justiție. Anunțul i-a luat în surprindere pe toți liderii PSD. Mai mult, Victor Ponta a fost chemat astăzi și la DNA, pentru a da declarații în dosarul în care este anchetat alături de Dan Șova. La ieșire, Victor Ponta a avut și un incident și a reclamat faptul că jurnaliștii care s-au strâns în jurul lui i-au rupt una dintre cârje.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au descis că Ponta este inculpat în dosarul penal și ar urma ca o parte din avere să-i fie pusă sub sechestru.

În tot acest timp, liderii PSD făceau calcule cu privire la cel care va trece la conducerea partidului. Deși aseară se anunța faptul că Rovana Plumb ar fi președinte interimar, Liviu Dragnea a contrazis acest lucru.

„Acum e nevoie de o legitimare în CEX e nevoie de o echipă de conducere care să aibă legitimitatea votului din CEX. Noi nu avem președinte interimar, avem un președinte care și-a dat demisia și CEX va stabili și președintele interimar și calea de urmat, fără patimă”, a declarat Liviu Dragnea.

La scurt timp a venit și reacția Rovanei Plumb, președintele Consiliului Național al PSD. „În toate momentele sale importante, PSD s-a comportat ca o echipă. Asta trebuie să se întâmple și acum. Astăzi, PSD e condus de o echipă solidă; trebuie să acționăm ți în continuare ca o echipă – nu să ne atacăm unii pe alții. Dezbinarea ar fi un avantaj nesperat doar pentru adversarii noștri.

Premierul Victor Ponta a propus prelungirea unui interimat votat și acceptat de BPN. Susțin această formulă și cr​e​d că toți colegii mei ar trebui să o susțină; președint​ele​ Consiliului Național, conform statutului, asigură conducerea partidului pentru orice perioadă de interimat​, între Congrese​”, transmite Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă.

Aceasta mai spune că toți cei care vorbesc despre organizarea unui congres acum „nu se raportează la binele PSD, ci la speranțele oponenților”. „Nu avem de ce să organizăm congrese prin care să facem jocurile adversarilor PSD, pentru că riscăm ca, pe parcurs, să pierdem guvernarea dar și aliații pe care îi avem. Iar de câștigat nu am câștiga nimic”, mai spune Plumb.

Liderul spiritual al PSD, Ion Iliescu, a declarat că Victor Ponta a greșit și ar fi trebuit să se consulte cu membrii conducerii partidului. Iliescu a mai spus și că e un moment „de cumpănă” pentru Ponta și pentru partid.

Unul dintre cei mai importanți lideri din istoria PSD, Adrian Năstase, scrie pe blogul său că nu știe de ce Victor Ponta s-a autosuspendat. „Bănuiesc că a avut motivele sale. Poate însă că ar fi trebuit să se sfătuiască și cu colegii săi, în forurile de conducere ale partidului. Atunci când ai impresia că ai rezolvat o problemă, apar numeroase altele, ce vor trebui și ele rezolvate…”, a reacționat Adrian Năstase.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite