Locul din România unde poți să încarci gratuit telefonul de la soare

Strawberry Tree la Timișoara. Foto: opiniatimisoarei.ro

Într-un parc din Timișoara a fost amenajat un spațiu unde trecătorii își pot încărca gratuit, diferite dispozitive mobile, precum telefoane, tablete sau laptopuri.

Stâlpul, denumit Strawberry Tree, este dotat cu panouri solare, fiind primul încărcător public din lume, pentru dispozitivele mobile. În plus, vizitatorii parcului vor beneficia și de accest gratuit la internetul wi-fi.

Strawberry Tree are 16 tipuri de cabluri de încărcare pentru telefoane mobile, camere foto și camere video, mp3 playere, tablete și laptopuri.

Dispozitivul funcționează chiar și atunci când afară este înnorat. Și asta datorită  bateriilor reîncărcabile care acumulează energia și fac dispozitivul să functioneze timp de 14 zile fără soare.

“Este o stație de încărcare pentru dispozitive mobile și Internet Wireless, instalată permanent în spații publice, în cazul nostru în Parcul Copiilor, oferind trecătorilor posibilitatea de a-și încărca dispozitivele mobile gratuit. Practic, panourile solare transformă energia solară în energie electrică”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu, citat de opiniatimisoarei.ro.

Strawberry Tree a fost achiziționat de către Primăria Timișoarei, prin licitație publică.

 

Dacă v-a plăcut acest articol alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.