Încă o victorie splendidă pentru România la Mondiale: A fost răpusă și Spania

Cristina Neagu este vedeta naționalei de handbal a României (Foto: Zsolt Halmagyi /swe2016.ehf-euro.com/)
Cristina Neagu este vedeta naționalei de handbal a României (Foto: Zsolt Halmagyi /swe2016.ehf-euro.com/)

După trei victorii din tot atâtea meciuri, naționala feminină de handbal a României s-a calificat deja în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Germania.

Tricolorele au învins Spania cu 19-17, după un meci foarte echilibrat. Ibericele au început mai bine meciul, conducând cu 4-2 și 6-4, însă româncele au reușit apoi să marcheze de cinci ori fără să primească vreun gol. Spania a avut o perioadă de peste un sfert de oră în prima repriză când nu a reușit să o învingă pe Yuliya Dumanska – extraordinară în poartă.

Ibericele au reușit să o blocheze în multe rânduri pe Cristina Neagu, însă chiar și așa vedeta României a reușit să marcheze de opt ori.

Repriza secundă a fost dominată inițial de iberice, care au egalat și chiar au trecut la conducerea scorului. Finalul a aparținut tricolorelor, care s-au organizat excelent și au reușit să depășească defensiva extrem de bine pusă la punct a Spaniei.

Eliza Buceschi a contribuit cu 4 goluri la victoria României, la fel ca forțoasa Crina Pintea, în timp ce Ana-Maria Drăguț a marcat două goluri foarte importante pe final de meci.

”De când am început competiția, ne-am susținut una pe cealaltă și asta e foarte important. S-a văzut asta azi: am fost conduse, dar ne uitam una în ochii celeilalte și ne transmiteam energie”, a spus Crina Pintea după meci, adăugând: „Sunt foarte mândră de echipa mea. Nu ne-am dat bătute, iar asta e foarte important pentru noi. Am jucat extraordinar și sunt foarte foarte fericită”.

Echipa României, antrenată de ibericul Ambros Martin, conduce autoritar Grupa A, având 6 puncte din 3 meciuri, după victoriile cu Paraguay, Slovenia și Spania. Pentru românce urmează, în 7 decembrie, duelul cu Angola, iar o zi mai târziu, va fi ultimul meci din grupă, cu Franța.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.