Încă o medalie olimpică pentru România. Prima reușită la Rio pentru canotajul românesc

Foto: libertatea.ro

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. Este a patra medalia a României la actuala ediție a Olimpiadei.

Echipajul României – format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea – a fost nevoit să participe în recalificări pentru a se califica în finala probei olimpice.

Româncele au terminat finala pe locul 3, fiind la doar 12 sutimi de secundă de vicecampioanele olimpice, sportivele din Marea Britanie. Campioane olimpice sunt membrele echipajului Statelor Unite.

Rezultate finale canotaj, 8+1 feminin:

1. Statele Unite – 6:01.49
2. Marea Britanie – 6:03.98
3. România – 6:04.10
4. Noua Zeelandă – 6:05.48
5. Canada – 6:06.04
6. Olanda – 6:08.37
7. Australia – 6:40.45

România este al cincilea cel mai medaliat stat în competițiile de canotaj din istoria Jocurilor Olimpice. Topul este condus de RDG (stat care nu mai există), Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Germania. Cea mai titrată sportivă din România este Elisabeta Lipă, cu 8 medalii olimpice, dintre care 5 de aur. Lipă a concurat la șase ediții ale Jocurilor Olimpice.

Medalia cucerită astăzi de echipajul românesc este a patra pentru delegația țării noastre la Jocurile Olimpice de la Rio. Cea mai bună performanță le aparține fetelor din echipa feminină de spadă, care au cucerit aurul olimpic. Sportivii Horia Tecău și Florin Mergea au luat argintul în proba de dublu, în concursul de tenis, iar halterofilul Gabriel Sîncrăian a cucerit bronzul la categoria 85 de kilograme.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

EXCLUSIV. Povestea unei medalii neașteptate. Gabriel Sîncrăian – 20 de ani de muncă pentru un bronz uriaș

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.