Împăduriri de toamnă. Perdea forestieră pe Autostrada Soarelui

O perdea forestieră cu rol de protecție va fi plantată pe Autostrada Soarelui, respectiv pe o lungime de aproximativ 11 kilometri și o suprafață de 23,69 hectare, în apropiere de Fetești, în cadrul campaniei de împăduriri de toamnă a Regiei Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva.

Romsilva a început marți lucrările de împăduriri din campania de toamnă.

Valoarea lucrărilor de împăduriri ce se vor executa în această toamnă va fi de aproximativ 21 milioane de lei și va fi suportată din fondul de conservare și regenerare a pădurilor constituit de Romsilva.

Realizarea perdelei forestiere de pe Autostrada Soarelui a fost inclusă în programul anual de regenerare a pădurilor.

În campania de primăvară, Romsilva a regenerat pădurile din fondul forestier proprietate publică a statului pe o suprafață de 11.484 ha. Pentru finalizarea programului anual, de 16.050 ha, se vor parcurge în această toamnă lucrări de regenerare a pădurilor pe 4.252 ha, din care 2.433 ha prin regenerări naturale și 1.819 hectare prin împăduriri.

Pentru împăduririle de toamnă, Romsilva va utiliza peste 6,5 milioane de puieți forestieri din speciile stejar pedunculat, stejar brumăriu, plopi negri hibrizi, plop alb, frasin, salcâm și salcie.

Împăduriri de toamnă: Cele mai mari suprafețe

Cele mai mari suprafețe ce vor fi regenerate în această toamnă se găsesc în fondul forestier administrat de direcțiile silvice:

•Tulcea — 629 ha
•Dolj — 543 ha
•Ialomița — 320 ha
•Brăila — 289 ha
•Călărași — 281 ha
•Constanța — 277 ha

De asemenea, pentru consolidarea plantațiilor înființate în anii anteriori, se vor mai executa lucrări de completări pe o suprafață de 169 ha și de refacere a celor calamitate, pe o suprafață de 459 ha, potrivit agerpres.ro.

Împăduriri de toamnă. Plantare de pomi în București

Și în București a fost demarată o campanie a Primăriei de plantare de pomi.  Un număr de 500 de voluntari din șase unități de învățământ au sădit 2.200 de puieți, în cadrul campaniei de plantare a pomilor în București, Capitala creşte Verde.

Campania Capitala creşte Verde este derulată de mai mulți ani de către Direcția a Mediu a Primăriei București, iar anul acesta a fost demarată luni.

În prima zi a campaniei de plantare a pomilor în București , reprezentanții Municipalității, alături de cei 500 de voluntari, au plantat 1.200 de arbori şi 1.000 de arbuşti.

Un număr de 150 de arbori din speciile prunus, mesteacăn, catalpă și platan precum și 400 de arbuști spireea, hibiscus și thuja au fost plantați în curtea spitalului Clinic Colentina.

Împăduriri de toamnă : 1.600 de arbori noi în Parcul Izvor

De asemenea, tot luni, în Parcul Izvor, în zona Palatului Parlamentului, au fost plantați alți 1.000 de arbori din speciile conifere, platan, mesteacăn, stejar roşu, castan, frasin şi catalpă, şi 600 de arbuşti spireea, hibiscus și thuja.

În cadrul campaniei de plantare a pomilor în București din această toamnă vor fi sădiți în compensare până la 4.000 de arbori şi arbuşti în Parcul Izvor și în curțile a 15 spitale, aflate în administrarea Primăriei,  în 4 unităţi de învăţământ bucureştene și pe trotuare.

Campania Capitala creşte Verde a fost iniţiată în anul 2009 de Primăria București și are ca scop creşterea suprafeţei de spaţiu verde pe cap de locuitor, revigorarea patrimoniului verde, crearea perdelelor de protecţie împotriva poluării fonice şi a poluării aerului, dar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii urbane, se arată într-un comunicat al autorităților.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.