Îmbrățișarea vacii. Noua tendință în industria de relaxare

Îmbrățișarea unei vaci ar reduce nivelul de stres la oameni. Foto: anneco8 / Instagram

Stresul este boala secolului în lume, iar industria de wellness, care valorează peste 3,7 trilioane de dolari, caută să își extindă metodele în cele mai diverse feluri.

După ”băile de pădure”, în care oamenii sunt încurajați să se relaxeze prin plimbări în codru, sau ”băile de sunet”, ce presupun lovirea unui gong în timp ce clientul se deconectează la spa, chiar și yoga cu capre, acum a venit rândul îmbrățișării vacilor, scrie BBC.

O fermă din statul american New York oferă vizitatorilor șansa de a petrece 90 de minute alături de bovine. Potrivit reprezentanților fermei Mountain Horse, vacile sunt ”animale sensibile și intuitive” care vor ”înțelege imediat ce se petrece în sufletul oamenilor, dacă sunt fericiți, triști sau speriați și vor răspunde la aceste sentimente fără să judece”.

Printre beneficiile acestor momente sunt relaxarea și creșterea încrederii, dar și depășirea temerilor.

Îmbrățișările sunt benefice pentru sănătate, iar vacile au o temperatură a corpului mai mare decât cea a oamenilor. O fermă din Olanda care oferă aceeași experiență susține că este o oportunitate unică ”să îți odihnești corpul pe un animal care cântărește 700 de kilograme”.

Specialiștii în comportamentul animalelor sunt, însă, sceptici față de această nouă tehnică de relaxare. ”Vacile nu sunt animale care să prefere îmbrățișările. Nu este o nevoie naturală a acestora”, a spus un astfel de expert, Mario Becker.

Este și un serviciu destul de scump. Americanii cer 300 de dolari pentru o oră și jumătate în compania bovinelor. În Elveția și Olanda, același serviciu, dar pe o perioadă de trei ore, costă 50 de euro, iar unele ferme oferă și o gustare gratuită.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.