Imagini șocante filmate într-un spital din România | VIDEO

spital aiud
Foto: Facebook

Dacian Ursu, un pacient de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, județul Alba, a filmat cu telefonul mobil câteva imagini șocante, surprinse în salonul în care se afla.

UPDATE. Ministerul Sănătății a anunțat că secția unde a fost filmat șoarecele a fost temporar închisă. Însă pacientul a declarat pentru greatnews.ro că, de fapt, doar unii pacienți au fost mutați dintr-un salon în altul, (în aceeași clădire și la același etaj), până când se termină deratizarea. Dacian Ursu se află în continuare în același salon în care a filmat șoarecele și urechelnița. Mai multe informații găsiți mai jos.

Știrea inițială:

Tânărul în vârstă de 22 de ani a postat pe Facebook un filmuleț în care se vede că în spatele caloriferului din salon se află un șoarece.

Șoarec în spital din România, uite-l… Cum arată un șoarec la noi în spital. Stăm cu șoareci, goange în cameră. Ăsta cred că e al cincilea șoarec”, spune Dacian Ursu, cel care a realizat filmarea.

Într-o altă filmare postată pe Facebook, tânărul arată că pe patul de spital stau urechelnițe.

Și asta nu e nimic….stai să vezi goangele de gaz că alea stau sub pernă, se bagă în haine… e horror aici. După mine aș pleca azi”, a scris Dacian pe Facebook.

După ce condițiile de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud au ajuns publice, administrația spitalului a început să pună otravă pentru șoareci în saloane.

În această dimineață, la vederea materialului cu șoarecele, administrația spitalului încearcă încă de la primele ore să mușamalizeze cazul împrăștiind otravă de șoareci în saloane”, a mai arătat pacientul.

El a mai spus că presei i s-a interzis accesul în spital: „Administrația spitalului nu dă voie presei să filmeze sus unde sunt goangele și șoarecii. Deja sunt amenințat de conducerea spitalului. Rămâne de văzut ce se întâmplă. În aceste momente sunt urmărit, stau tot în salon, nu ies pe hol pentru că domnul Manager continuă cu amenințări”.

Contactat de greatnews.ro, Dacian a declarat că directorul spitalului i-a spus că ar fi bine să nu mai declare nimic presei și să oprească dezvăluirile.

dacian spital
Dacian. Foto: Facebook

„A mai spus că: „tu o să o pățești””, a mai declarat tânărul pacient.

Vultur Vasile, managerul instituției, nu a putut fi contactat de greatnews.ro pentru a explica incidentul. Potrivit angajaților spitalului, directorul are program de dimineața până la ora 3 după-amiaza, după care nu mai poate fi găsit la spital.

Explicația directorului: spitalul e amplasat într-o zonă cu rozătoare

Într-o declarație oferită pentru ziarulunirea.ro, Vultur Vasile a confirmat existența șoarecelui, însă a precizat că a fost găsit un singur șoarece într-un salon deoarece ușile ar fi fost lăsate deschise. În plus, directorul susține că spitalul e amplasat într-o zonă în care trăiesc rozătoare.

”Spitalul nostru este amplasat într-un cadru natural foarte mare, cu parc imens și toamna se mai întâmplă să intre câte un șoricel în incintă și bolnavul probabil că l-a surprins unde nu trebuie. Noi avem din punctul acesta de vedere plan de dezinsecție, de dezinfecție, pe care îl respectăm. Sunt capcane, tot ce trebuie”, a declarat Vultur Vasile pentru ziarulunirea.ro.

Spitalul funcționează într-o clădire din 1924 care nu a fost renovată de foarte mult timp. Potrivit managerului, clădirea se află acum într-un proces de renovare.

Secția a fost închisă

Ministerul Sănătății a anunțat în această dimineață că Inspecția Sanitară a închis temporar secția a II-a a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, unde un pacient a filmat un șoarece, urechelnițe și otravă aruncată pe jos.

Pacienții au fost mutați pe un alt palier disponibil în vederea efectuării deratizării și dezinsecției.

Unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei.

„Altă măsură dispusă este montarea de uși cu plase metalice la ușile de la terase. Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătrați și este posibil ca un șoarece să intre pe ușa de la terasă care dă direct în salon. Alte deficiențe în ceea ce privește proceduri legate de condițiile igienico-sanitare nu au fost constatate de inspectorii sanitari”, se mai arată în comunicatul de presă dat de Ministerul Sănătății.

Pacient: „Eu lupt pentru generația mea”

Însă Dacian Ursu a explicat pentru greatnews.ro că nu este vorba de o închidere a secției, ci mai degrabă de o mutare a pacienților dintr-un salon în altul, până când se termină deratizarea.

„E același etaj, aceleași saloane. Doar că mută de exemplu pacienții din „20” în „30” până deratizează. Și tot așa pe rând”, a spus el.

Imaginile surprinse de pacient demonstrează că problemele spitalului sunt mult mai grave decât apariția unui șoarece într-un salon.

Potrivit acestuia, cel puțin 3 saloane au gândaci: 19, 22 și 24. În salonul 22, unui alt pacient i-a intrat un gândac în gură. Saloanele au găuri în pereți, iar în tot spitalul nu există decât un singur frigider pentru mâncarea pacienților, mai spune Dacian Ursu.

Tânărul este decis să continue dezvăluirile din ultimele zile.

„Din păcate asta este România. Iar noi „clasa muncitoare” cotizăm dar nu știm pentru ce, deoarece nu se văd rezultate. Banii și „pilele” au putere în ziua de azi. Eu lupt pentru generația mea: „Bunicii la război, părinții la Revoluție, acum e rândul nostru””, a mai spus Dacian.

gaură salonul 32
Gaură în salonul 32 din spital. Foto: Dacian Ursu

Recomandările editorilor GreatNews:

Imagini șocante filmate la Spitalul de Arși: pacient cu o rană plină de viermi. Omul a murit

Caz grav într-un spital din România. 3 nou-născuți au murit din cauza infecțiilor

Primul spital pentru animale fără stăpân din România. În ce oraș s-a deschis

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.