Imagini ce nu s-au văzut la TV. Drumul lui Klaus Iohannis către Cotroceni

Klaus si Carmen Iohannis
Însoţit de soţie, în ziua votului. Foto: Mugur Vărzariu

Un fotograf independent a fost alături de candidaţii la preşedinţie, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, în cele mai importante momente ale luptei electorale.

Mugur Vărzariu a avut răbdarea de a documenta în detaliu acest duel. În galeria de mai sus, vedem câteva momente mai puţin cunoscute din drumul primarului Iohannis către cea mai importantă funcţie în stat. Sfaturile din „pauzele” dezbaterilor electorale, vizita la biserică din ziua decisivă şi bucuria victoriei – toate apar în colecţia de fotografii a lui Mugur.

Proiectul nu este însă nici pe departe cel mai important din cariera lui Mugur Vărzariu, fotograf, activist anti-discriminare şi voluntar în proiecte caritabile. A avut răbdarea de a lucra ani de zile la subiecte ce surprind esenţa comunităţii rome din ţara noastră, iar, peste puţin timp, va posta pe siteul său un amplu documentar despre cei 25 de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989.

Pentru a vedea mai multe imagini din proiectul fotografic dedicat luptei pentru preşedinţia României, vizitaţi acest site.

Despre Mugur Vărzariu

Prin munca sa, Mugur încearcă, cu viziune şi sensibilitate, să transmită către toţi românii, dar nu numai, un mesaj de nediscriminare şi toleranţă.

Activitatea lui din ultimii trei ani acoperă subiecte delicate în societatea românească, precum sărăcia şi toleranţa faţă de minorităţi. De unul singur, de cele mai multe ori ca voluntar, pentru Mugur nu există satisfacţie mai mare decât aceea de a veni în ajutorul celor vulnerabili, marginalizaţi, discriminaţi.

Academia de Studii Economice, EMBA-ul, trei ani de drept şi peste 16 ani de marketing şi strategie au contribuit la formarea lui Mugur în spiritul identificării şi înţelegerii problemelor de orice fel, dar şi al găsirii unor soluţii.

Începând din 2013, Mugur le vorbeşte studenţilor şi elevilor din România şi din străinătate despre implicare socială prin fotografie, încercând astfel să determine schimbarea în sufletele celor care se pregătesc să cucerească lumea. Din 2014, Mugur a devenit ambasador World Vision, una dintre cele mai cunoscute organizaţii creştin-umanitare din lume. Fotografiile lui Mugur au fost preluate de publicaţii ca Le Monde, Los Angeles Times, The Economist sau The New York Times. Mai multe despre Mugur Vărzariu, pe siteul său.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

dicounturi emagSurpriză de proporţii de la eMAG: reducerile continuă şi pe 9 decembrie
(click pentru detalii)

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.